Bóbis Ildikó és Kamuti Jenő kitüntetése

nov 20, 2018 | Archív

Két olimpiai érmes és világbajnok tőrvívónk, Bóbis Ildikó és Kamuti Jenő Papp László-sportdíjat vehetett át Budapest főpolgármesterétől, Tarlós Istvántól. Gratulálunk nagyságainknak a kitüntetéshez!

Budapest 145. születésnapja alkalmából adtak kitüntetéseket a hét végén. Fővárosunk legjelentősebb sportdíját, a Papp László-sportdíjat két korábbi klasszis vavó is átvehette Tarlós Istvántól, Budapest főpolgármesterétől. Bóbis Ildikó olimpiai ezüstérmes, és világbajnok tőröző, valamint Kamuti Jenő ugyancsak olimpiai ezüstérmes és világbajnok tőröző, a Magyar Vívó Szövetség általános alelnöke, a Nemzetközi Fair Play bizottság elnöke kapta meg a kitüntetést. 

Dr. Kamuti Jenő, a MOB elnökségének a tagja, a Nemzet Sportolója címmel kitüntetett, világbajnok és kétszeres olimpiai ezüstérmes vívó, orvos, a Nemzetközi Fair Play Bizottság elnöke a tőr- és párbajtőrvívásban elért versenyeredményei elismeréseként, valamint sportvezetőként végzett kiemelkedő diplomáciai munkájáért.

Simayné Bóbis Ildikó háromszoros olimpiai ezüst- és egyszeres bronzérmes, háromszoros világbajnok tőrvívó a vívás sportágban csapatban és egyéniben elért kiemelkedő eredményei, valamint példaértékű sportpályafutása elismeréseként.

Mindkettejüknek gratulálunk!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.