Boczkó Gábor is ötödikként zárt!

nov 17, 2015 | Archív

Férfi párbajtőrözőink Tallinnban léptek pástra Világkupa-versenyen, a 64-es főtáblán három magyar kapott helyet. Közülük Boczkó Gábor nagyszerű vívással jutott a nyolc közé,

Férfi párbajtőrözőink Tallinnban léptek pástra Világkupa-versenyen, a 64-es főtáblán három magyar kapott helyet. Közülük Boczkó Gábor nagyszerű vívással jutott a nyolc közé, ahol a világranglistát vezető francia Grumier-től kapott ki. Világbajnoki aranyérmesünk, Imre Géza a nyolcaddöntőben búcsúzott. A verseny nagy meglepetésre kettős japán sikert hozott.

 

A férfiak szombat délelőtt Tallinnban léptek pástra, a legjobb 64 közé három magyar világbajnok jutott be.Imre Géza az aktuális egyéni vb-aranyérmes, Boczkó Gábor, ugye, a budapesti vb-n csapatban állhatott a dobogó tetejére, míg Bányai Zsombor ugyancsak csapatban győzött Plovdivban – igaz, a juniorok között, elvégre 19 esztendős… Kezdjük is a beszámolót vele, a világranglistát vezető francia Grumier-vel került szembe – róla még esik szó a későbbiekben is -, és az asszó közepéig derekasan tartotta magát. A végén azonban érvéyesült a nagyobb rutin, no meg – legalábbis egyelőre… – a nagyobb tudás, 10:15 lett a vége. 

 

Két klasszisunk ugyanakkor nagyszerűen menetelt. Géza előbb az üzbég Kudajevet, majd az olasz Santarellit győzte le kísértetiesen hasonló módon. Az első harmad végére eljutott 14-ig, majd a szünetben fújt egyet, aztnán bevitte az utolsó tust – mindkétszer 15:11-re nyert. A nyolcaddöntőben azonban a japán Uyama stílusával szemben nem találta az ellenszert világbajnokunk, az ázsiai 15:8-ra nyert, ezzel Géza a legjobb 16 között búcsúzott. 
 
 
Nála is egy körrel tovább menetelt Boczkó Gábor (képünkön). Idei Európa-bajnoki bronzérmesünk három, a fegyvernem viszonyaihoz képest tükörsima győzelemmel jutott be a nyolcas döntőbe! Előbb a német Braunt 15:5-re verte, majd a dán von der Osten következett egy 15:7-tel. Nem járt sokkal jobban a nyolcaddöntőben a cseh Pitra sem! Pedig ő a világranglista tizedik helyén áll jelenleg, mégsem volt sok esélye, a remekül vívó Bocek 15:9-re győzött. A negyeddöntőben azonban a már említett Grumier várta. A francia jelenleg toronymagasan vezeti a világranglistát, és nagyjából hasonlóan győzte le Gábort, mint Bányai Zsombort. Az asszó közepéig fej fej mellett haladtak, de a közepétől Grumier dominált – 15:9 lett a vége.
 
Ez összességében az ötödik helyet jelentette a magyarnak, ami jelen pillanatban olimpiai kijutást garantál a számára. Ugyanakkor ebben aki leginkább megakadályozhatja, az éppen honfi-, klub- és szobatársa, Imre Géza… Úgyhogy szurkoljunk azért vasárnap, hogy érjenek el minél jobb eredményt a mieink a csapat Vk-versenyen! Elvégre az olimpiai csapatkvalifikáció automatikusan három egyéni induló helyet jelentene. És akkor nem kellene két klasszisunknak éppen egymással viaskodnia. Tegyék ezt inkább egymásért! A mieink ága kísértetiesen megyezik a berni viadaléval. A nyolcért Csehország, a négyért Franciaország következhet. Csak jussunk el odáig… Legalább odáig! HAJRÁ, MAGYAROK!
 
Férfi párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 280 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Boczkó-Braun (német) 15:5, Imre-Kudajev (üzbég) 15:11, Bányai-Grumier (francia) 10:15.
A legjobb 16 közé jutásért: Imre-Santarelli (olasz) 15:11, Boczkó-von der Osten (dán) 15:7.
Nyolcaddöntő: Boczkó-Pitra (cseh) 15:9, Imre-Uyama (japán) 8:15. 
Negyeddöntő: Boczkó-Grumier (francia) 9:15.
Végeredmény: 1. Minobe (japán), 2. Uyama (japán), 3. Grumier (francia) és Garozzo (olasz), 5. Boczkó Gábor (edző: Dancsházy-Nagy Tamás, válogatott edző: Gelley István), …11. Imre Géza, …64. Bányai Zsombor, …70. Rédli András, …93. Szényi Péter, …99. Berta Dániel, 100. Peterdi András, …104. Bakos Bálint, …108. Siklósi Gergely, …129. Cho Taeun Sándor, …157. Somfai Péter, …238. Hanczvikkel Márk. 
Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események