Bronz, ami számunkra csaknem arannyal ér fel

aug 15, 2016 | Archív

A riói olimpia vívóversenyeit a magyar férfi párbajtőrcsapat bronzérme aranyozta be. Küldöttségünk ezzel 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel, az éremtáblázat második helyén

A riói olimpia vívóversenyeit a magyar férfi párbajtőrcsapat bronzérme aranyozta be. Küldöttségünk ezzel 2 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel, az éremtáblázat második helyén fejezte be a riói olimpiát. Nem gondoljuk, hogy ehhez különösebbet hozzá kellene fűznünk. Talán annyit: KÖSZÖNJÜK ÉS GRATULÁLUNK! Íme, a főszereplők nyilatkozatai.

Dancsházy-Nagy Tamás,  a férfi párbajtőrválogatott vezetőedzője: “Boldogak és büszkék vagyunk. Az egyéni verseny utáni pillanattól kezdve csak a csapatversenyre konentráltunk. Elemeztünk, edzettünk, lábteniszeztünk, lazítottunk. És úgy érzem, hogy ezzel a bronzéremmel kihoztuk a maximumot ebből a mai versenyből. Bebizonyítottuk, hogy négyemberes válogatottunk van, bebizonyítottuk, hogy nincs koreai átok. A franciák jobbak voltak egy hajszálnyival, de utána az ukránok ellen ismét remekeltünk. Nagyszerű bronzérmet nyertünk!”

többiek öröm 1

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány: “Az egész folyamatot egyben kell nézni. A majdnem lehetetlen kvalifikációtól kezdve az olimpiai bronzéremig. És ha így tekintjük át a történteket, akkor rendkívül elégedettek lehetünk. A mai nap mérkőzéseiből nem szeretnék senkit sem kiemelni. Mindenki hozzátette azt, amit kellett. Pontosabban, emeljünk ki mindenkit! Imre Géza bebizonyította, hogy mekkora sportember, és vezéregyéniség. Bocek nagyon fontos asszót hozott a negyeddöntőben. Somfai Peti extrát nyújtott egy nagyon nehéz szituációban, Rédli András pedig két végjátékot befejezett. Remekül zárt a párbajtőrcsapat, remekül zárt a küldöttségünk.”

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke: “Berekedtem, nem nagyon tudok beszélni… Büszke vagyok a párbajtőrcsapatra, büszke vagyok minden magyar vívóra.”

férfi pbt öröm 1

Boczkó Gábor: “Kihoztuk a maximumot a mai napból. A koreaiak ellen sikerült nyernem egy fontos asszót, viszont a franciákkal szemben nem ment túl jól. Utána leültünk, megbeszéltünk mindent, és úgy döntöttünk a vezetőkkel egyeztetve, hogy Peti beáll helyettem a bronzmeccsre. Nagyon örülök, hogy bejött ez a húzás, nagyszerű csapatot alkottunk!”

Imre Géza: “Na, újra tudok mosolyogni! Nem hiszem, hogy ennél többet ki lehetett volna hozni ebből a napból. Próbáltam minden tőlem telhetőt megtenni, egy ezüst- és egy bronzéremmel térhetek haza, és valamennyi csapattársam pástra lépett.”

rédli öröm 1

Rédli András: “Nagyon boldog vagyok, hogy bronzérmes lett a csapatunk! Próbáltam befejező emberként a lehető legjobban helytállni, és ez kétszer sikerült. A franciák ellen sem sokon múlt, egy tus hátrányban balszerencsés találatot kaptam. Hosszú úton mentünk végig, ez a harmadik helyezés mindenért kárpótol.”

Somfai Péter: “Végig arra készültem, hogy be fogok szállni a versenybe. Amikor kiderült, hogy ez így is lesz, akkor nagyon izgultam, de csak addig, amíg pástra nem léptem. Utána valahogy sikerült a tusokra koncentrálnom, és nagyon boldog vagyok, hogy így alakult.”

dobogó slide

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események