Bronz után ezüst junior női kardban

febr 12, 2017 | Archív

Nagyszerű hétvége: Záhonyi Petra bronzérme után csapatban ezüstöt nyert a segoviai junior női kard Vk-n a Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású

Nagyszerű hétvége: Záhonyi Petra bronzérme után csapatban ezüstöt nyert a segoviai junior női kard Vk-n a Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású kardcsapat. Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek. A dourdani junior férfi kard Vk-n 10. lett a magyar csapat.

Úgy lett második a spanyolországi Segoviában a Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra összeállítású női kardcsapat a junior Világkupa-versenyen, hogy ennél erősebb ágat nem is kaphatott volna. A negyeddöntőben az olasz válogatott volt az ellenfél – a világranglista harmadik helyéről. Az nem állítható, hogy kétség sem férhetett a sikerhez, de azért a 45:38 nem tekinthető túl szorosnak sem. Az elődöntőben jött a világranglista másodikja – az Egyesült Államok. Itt már egyáltalán nem túlzás állítani, hogy sima győzelem született, elvégre 45:31-re nyertek a hölgyek. Az aranyéremért pedig a világranglistát vezető, nagyon erős oroszok következtek – nos, itt azért megállt a tudomány, 18:45 lett a vége. Mindez összességében egy ezüstérmet jelentett, ami értékes sikernek mondható, no meg igazán jó ajánlólevél a közelgő, plovdivi junior Európa-bajnokság előtt. 

A férfiaknak nem sikerült meglepetést szerezniük, mert bizony, annak számított volna, ha a dourdani junior kard Világkupa nyolcaddöntőjében legyőzik az Egyesült Államok válogatottját. A vége 33:45 volt. Az alsóházi folytatásban két mérkőzést kellett vívni a mieinknek, Kazahsztánt 45:35-re legyőztük, Nagy-Britanniától viszont 45:40-re kikaptunk, és ezzel a tizedik helyen végzett a Galgóczy Tamás, Morvai Ákos, Nagy Martin, Szlama Vilmos összeállítású csapat. 

Eredmények. Junior férfi kardcsapat Világkupa, Dourdan, 14 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 33:45 (Szlama +1, Galgóczy -6, Nagy -7).

A 9-12. helyért: Magyarország-Kazahsztán 45:35 (Galgóczy +9, Nagy +1, Szlama 0).

A 9. helyért: Magyarország-Nagy-Britannia 40:45 (Nagy +5, Szlama +1, Morvai -3, Galgóczy -8).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Németország, …10. Magyarország (Galgóczy Tamás, Morvai Ákos, Nagy Martin, Szlama Vilmos).

Junior női kardcsapat Világkupa, Segovia, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:38 (Bérczy +6, Záhonyi +4, Pusztai -3).

Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:31 (Pusztai +10, Bérczy +2, Záhonyi +2).

Döntő: Magyarország-Oroszország 18:45 (Nagy 0, Záhonyi -6, Bérczy -10, Pusztai -11).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Bérczy Dorottya, Nagy Valentina, Pusztai Liza, Záhonyi Petra, edzők: Fehér Gábor, Varga József, Bódy István, Bódy Benjámin, Szepesi László, válogatott edző: Gulácsi Ferenc), 3. Egyesült Államok.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események