Bronzérem után elégedett, de nem boldog szavak

júl 22, 2017 | Archív

Rédli András örül, de nem boldog. Talán egy órával az eredményhirdetés után állítása szerint már az lesz, és a cikk olvasásának pillanatában lehet, hogy már az is… Mestere, a

Rédli András örül, de nem boldog. Talán egy órával az eredményhirdetés után állítása szerint már az lesz, és a cikk olvasásának pillanatában lehet, hogy már az is… Mestere, a mindig visszafogott szövetségi kapitány, Udvarhelyi Gábor elégedett tanítványával, míg Dancsházy-Nagy Tamás fegyvernemi vezetőedző az olimpia utáni új időszak első nagy sikerének tekinti a mostanit. Olvassuk a nyilatkozatokat!

Rédli András, újdonsült egyéni világbajnoki bronzérmes: “Talán, ha egy órával később beszélgetünk, akkor azt mondanám, hogy boldog vagyok. De most nem. Kicsit bosszant, hogy úgy érzem, Pizzót le tudtam volna győzni a döntőben, és akkor akár világbajnok is lehetnék. Ki tudja, leszek-e még ilyen közel hozzá? Remélem, igen… Visszatérve a versenyre, akadtak számomra kifejezetten értékes szakaszok is, és azért természetesen a bronzémemmel nagyon elégedett vagyok. A vízválasztó talán az ukrán Nyikisin elleni meccs volt. Ha ott kikapok, akkor nem jutottam a nyolc közé, zárok egy átlagos világbajnokságot, és ennyi… Így viszont végül is egy értékes bronzérem lett belőle. Négyszer egyenlítettem az elődöntőben Novoszjolov ellen, talán ha egyszer sikerül vezetnem, minden más lett volna. De látod, már megint erről beszélek… Maradjunk annyiban: nagyon örülök a világbajnoki bronzéremnek!”

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány, Rédli András mestere: “András nagyszerű napot zárt, rendkívül értékes bronzérmet szerzett, ami eddigi legjobb világbajnoki teljesítménye, gratulálok! Súlyos sérülése után nemcsak az egészségét nyerte vissza – ami a legfontosabb -, hanem a formáját is. Versenyről versenyre javult, és ez lett a vége. Kétszázhúsz indulós mezőnyben lett világbajnoki bronzérmes úgy, hogy két klasszis vívót győzött le a dobogóig vezető úton – le a kalappal előtte. Talán, ha egy kicsit bátrabban vív az elődöntőben, akkor még nagyobb bravúrról beszélhetnénk, de ne legyünk telhetetlenek.”

Dancsházy-Nagy Tamás fegyvernemi vezetőedző: “Az olimpia után más csapattal, más kerettel, az eddigiekhez képest némileg módosuló munkába kezdtünk – elvégre, egész más a keretünk. Ennek ez az első kézzel fogható eredménye, úgyhogy nagyon elégedett vagyok, és őszintén gratulálok Andrásnak, valamint szövetségi kapitány mesterének, Udvarhelyi Gábornak. Hosszú út kezdeténél járunk, melynek ez egy sikeres lépcsőfoka volt, és értékes visszajelzés Andrásnak és a válogatottnak egyaránt. Várjuk a csapatversenyt, hátha jön a következő értékes visszajelzés…”

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM