Bronzérmek Vercelliből és Szatmárról

febr 14, 2017 | Archív

A hétvégi Világkupák mellett két nemzetközi versenyen is pástra léptek magyar vívók, és a bronzérmek fényében telt a vasárnap az olaszországi Vercelliben, illetve a romániai

A hétvégi Világkupák mellett két nemzetközi versenyen is pástra léptek magyar vívók, és a bronzérmek fényében telt a vasárnap az olaszországi Vercelliben, illetve a romániai Szatmáron.

Vercelliben a Bertinetti fivérek emlékére rendezett évenkénti férfi párbajtőrgálán négy nemzet meghívottjai léptek pástra vasárnap. A rendre elegáns külsőségek között megrendezett eseményen a magyar színeket a felnőtt második vonal képviselte. A versenyt a hazaiak uralták, egyéniben Pizzo győzött Vismara előtt, a két harmadik a 2013-as csapatvilágbajnok Szényi Péter, illetve a svájci Kühn lett. Csapatban is a bronz jutott a mieinknek (Buta Levente, Peterdi András, Szényi Péter), a svájciak, illetve a házigada olaszok mögött.

Vercelli: a Bertinetti fivérek és a résztvevők, jobbra, válogatott melegítőben a mieink.

Szatmárnémetiben női tőrben rendeztek kadet európai körversenyt, mely már nem számított bele a hazai válogatásba. A korosztály két legjobbja, Hajas Nóra és Pöltz Anna kihagyta ezt az eseményt, már a közelgő Eb-re készül. Mellettük a nevesebb tőrnemzetek is hiányoztak, a Barabás Dóra, Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Tomka Ivett összeállítású magyar válogatott harmadik lett a csapatversenyen. 

Eredmények. Meghívásos férfi párbajtőrverseny, Vercelli. Magyarország-Franciaország 45:33, Magyarország-Svájc 40:41, Magyarország-Olaszország 31:34.

Kadet női tőr egyéni európai körverseny, Szatmár, 75 induló. A csoportmérkőzéseken: Kalocsai Virág 6 győzelem/0 vereség, Hanzl Lilla 5/1 (továbbjutottak), Tomka Ivett 1/4, Barabás Dóra 1/5 (kiestek).

A legjobb 32 közé jutásért: Hanzl-Nagyova (szlovák) 15:6.

Egyeneság. A legjobb 24 közé jutásért: Kalocsai-Sofran (román) 9:15, Hanzl-Grandis (olasz) 14:15.

Vigaszág. A legjobb 24 közé jutásért: Kalocsai-Lazareva (fehérorosz) 15:11, Hanzl-Nemcova (cseh) 15:6.

A legjobb 16 közé jutásért: Hanzl-Udvardi (szlovák) 15:5, Kalocsai-Grandis (olasz) 7:15.

A legjobb 12 közé jutásért: Hanzl-Taranenko (ukrán) 11:12.

Végeredmény: 1. Saveanu (román), 2. Andrejenka (fehérorosz), 3. Ferracutti (olasz) és Taranenko (ukrán), …13. Hanzl Lilla, …17. Kalocsai Virág, …57. Tomka Ivett, …61. Barabás Dóra.

Kadet női tőrcsapat európai körverseny, Szatmár, 17 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 4 45:16.

Negyeddöntő: Magyarország-Románia 2 45:34.

Elődöntő: Magyarország-Románia 25:45.

A 3. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:30.

Végeredmény: 1. Románia, 2. Lettország, 3. Magyarország (Barabás Dóra, Hanzl Lilla, Kalocsai Virág, Tomka Ivett).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.