Bronzérmes a junior férfi párbajtőrcsapat

dec 16, 2018 | Archív

Harmadik lett a junior párbajtőrcsapat (Andrásfi Tibor, Bende Bence,Koch Máté, Nagy Dávid) a heraklioni Vk-n. A burgosi junior női párbajtőr Vk-n 5., a hallei kadet férfi tőrversenyen 6. lett a csapat

Favoritként indult, és egy tizenöt perces megingást tekintve akként is szerepelt a három korosztályos világbajnokkal felálló junior magyar párbajtőrcsapat a heraklioni Világkupán. A tényleg rövid rövidzárlat viszont azt eredményezte, hogy bronzérmes lett az Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid összeállítású válogatott. A dobogós eredmény, persze, mindig szép sikernek számít, így most is! Elvégre állandóan nem lehet nyerni, arra majd ott lesznek a világversenyek… A mieink a nyolcaddöntőben Nagy-Britannia, majd a negyeddöntőben Csehország ellen lekopírozták teljesítményüket. Mindkét meccs sima 45:30-cal ért véget úgy, hogy valamennyi magyar pozitív mérleggel zárt. A lengyelek elleni elődöntőben az utolsó körnek minimális előnnyel vágtunk neki, ám ekkor jött a kihagyás, befejező asszóját mindhárom tehetségünk elvesztette, így 37:30-ra kikaptunk. A nagyok erénye azonban az, hogy a sebeik gyorsan behegednek. A mieink eztán a bronzéremért, a szombaton aranyérmes Dávid vezérletével 41:34-re legyőzték Oroszországot! Ezzel igazán remek mérleggel távozhat Krétáról a magyar junior férfi párbajtőr-válogatott, az egyéni arany-bronz-helyezés kombó után, csapatban is felállhatott a dobogóra a kvartett. Gratulálunk a fiúknak, Halla Péter és Andrásfi Tibor mesternek, valamint Eitner Kinga válogatott edzőnek!

Andrásfi Tibor, Koch Máté, Nagy Dávid és Bende Bence bronzzal zárta hetet. Gratulálunk!

A burgosi junior női párbajtőrcsapat Világkupán a Büki Lili, Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter összeállítású csapat tulajdonképpen szépen helytállt – az ötödik helyen végzett. Igazából az utóbbi években a korosztályban rendszeresen tapasztaltak ismétlődtek meg ezúttal is a fiatal kvartettal. Legyőztek mindenkit – kivéve a negyeddöntőben az oroszokat… Így volt ez már Kun Annáék idejében, és mostanság is ismétlődik az élet… Az első ellenfél a nyolcaddöntőben a mindig kellemetlen – lásd a fiúk esetét… – lengyel válogatott volt, ám ezúttal kétség sem férhetett a mieink 45:33-as győzelméhez. Aztán jött az a bizonyos, oly sokszor ismétlődő oroszok elleni negyeddöntő, amely ezúttal végig szorosan alakult, a tusgazdag végjáték döntött 39:37-re a rivális javára. Az 5-8. helyért jövő folytatás egy sima (Svájc, 45:34), és egy szoros (Észtország, 45:43) győzelmet hozott, és így jött össze a már említett ötödik hely. További pozitívum: két, még kadet korú tehetségünk, Eszter és Lili volt az, aki egész nap jó teljesítményt nyújtott – lesz még fordítva is az a magyar-orosz meccs a közeljövőben…

Halléban a kadet férfi tőrcsapatok léptek pástra európai körversenyen. Az utóbbi hónapok korosztályos sikerei után többet vártunk a Horváth Soma, Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő összeállítású csapattól, amely a 13. helyen végzett. Így az a ritkaság is előfordult, hogy a második számú magyar csapat szerepelt jobban – a hatodik lett. Legyen ez az Európa-bajnokság előtt egy figyelmeztető jel tehetségeink számára, a többit felejtsük el. Legalábbis mi…

A sikeres héraklioni magyar küldöttség.

Eredmények. Junior férfi párbajtőrcsapat Világkupa, Héraklion, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:30 (Nagy +7, Koch +6, Andrásfi +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Csehország 45:30 (Koch +8, Nagy +5, Andrásfi +2).

Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 30:37 (Koch -2, Andrásfi -2, Nagy -3).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 41:34 (Nagy +9, Koch -1, Andrásfi -1).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Lengyelország, 3. Magyarország (Andrásfi Tibor, Bende Bence, Koch Máté, Nagy Dávid, válogatott edző: Eitner Kinga, edzők: id. Andrásfi Tibor, Halla Péter).

Junior női párbajtőrcsapat Világkupa, Burgos, 22 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:33 (Muhari +6, Dékány +5, Gnám +1, Büki 0).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 37:39 (Büki +4, Muhari -2, Dékány -5).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Svájc 45:34 (Büki +9, Muhari +5, Gnám -3).

Az 5. helyért: Magyarország-Észtország 45:43 (Muhari +9, Büki -1, Gnám -2, Dékány -4).

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Olaszország, 3. Románia, …5. Magyarország (Büki Lili, Dékány Kinga, Gnám Tamara, Muhari Eszter).

Kadet férfi tőrcsapat európai körverseny, 30 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Magyarország 3 45:25, Magyarország 2-Lengyelország 2 45:43.

Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 37:45, Magyarország 2-Horvátország 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország 2-Lengyelország 30:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország 2-Nagy-Britannia 3 45:39.

Az 5. helyért: Magyarország 2-Nagy-Britannia 2 33:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Németország 2 37:45.

A 13-16. helyért: Magyarország-Ausztria 45:31.

A 13. helyért: Magyarország-Németország 3 45:27.

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Németország, 3. Olaszország, …6. Magyarország 2 (Gál Botond, Kovács Gergely, Madura Máté, Tóth Gergely), …13. Magyarország (Horváth Soma, Makk Domonkos, Mihályi Andor, Szemes Gergő), …23. Magyarország 3 (Tóth Bence, Tölgyesi Ödön, Zsigmond Dániel).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.