Bronzérmes a magyar férfi kardcsapat

nov 10, 2015 | Archív

Az aktuális világbajnokot, és az Európa-bajnokot is legyőzte a magyar kvartett, így lett végül bronzérmes. Egy mondatban így foglalható össze a Zarándi Csaba emlékére kiírt férfi

Az aktuális világbajnokot, és az Európa-bajnokot is legyőzte a magyar kvartett, így lett végül bronzérmes. Egy mondatban így foglalható össze a Zarándi Csaba emlékére kiírt férfi kardcsapat Világkupa-verseny, melyen harmadik lett a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatott.

 

Ezzel a produktummal Zarándi Csaba is elégedett lehetett volna! A nagyszerű Mester emlékére másodszor írták ki a férfi kardcsapat Világkupa-versenyt Budapesten, és a mieink remek vívással feledtették szombati, gyengébb egyéni eredményüket. Akadtak, akik már az Irán elleni nyolcaddöntőtől féltették a Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron összeállítású válogatottat, de gyorsan kiderült, hogy ez teljesen felesleges. A mieink végig vezetve, 45:32-re nyertek.
 
 A bronzérmesek – egyelőre még érem nélkül: Szatmári András, Decsi Tamás, Szilágyi Áron és Iliász Nikolász. (Fotók: Besenyei Gergely)
 
Következhetett a negyeddöntőben az olaszok elleni “örökrangadó”. Legyünk őszinték, ennek azért mostanság ők voltak az esélyesei, lévén, hogy a moszkvai világbajnokságon aranyérmet nyertek az itáliaiak. Csakhogy ezúttal szemernyi sanszuk sem volt! Igaz, a “Nagy Öreg”, Aldo Montano ezúttal pihent, de a többiek is nagyon erősek. A mieink meg még erősebbek voltak! Szatmári Andris remekelt, de a többiek is hozzátettek a fölényes, 45:30-as sikerhez, amely elődöntőt ért. 
 
Következtek az amerikaiak, akik három hete, Tbilisziben megnyerték a legutóbbi Vk-viadalt. Sajnos, ellenünk is káprázatosan kezdtek, olyannyira, hogy négy asszó után 20:5-re elhúztak. Úgy tűnt, innen semmi esély, Szilágyi Áron azonban nem így gondolta, egy fölényes győzelemmel visszahozta a reményt, majd az utolsó asszójában 34:40-ről kezdett kapaszkodni. Olyannyira sikeresen, hogy 41:43-ra feljött, amikor egy együttesnek ítélt akció után videót kért, úgy érezte, ő támadott. Csakhogy a zsűri a mozizás után éppen fordítva döntött, így 42:43 helyett 41:44 lett. Nem ugyanaz… 
 
 Szilágyi Áron (jobbra) oroszlánrészt vállalt a sikerből.
 
A bronzmeccsen Németország következett. Az a válogatott, amely a tavalyi vb-n és az idei Eb-n egyaránt aranyérmet nyert. Olimpiai bajnokunk vezérletével azonban ezúttal csak a negyedik hely jutott a németeknek. Áron ismét úgy vívott, ahogy tud, remekelt, az utolsó asszót hárányból fordította meg – pillanatok alatt 45:42 lett a vége. Ezzel pedig válogattunk harmadik lett, lassan kibérelve magának ezt a remek pozíciót. Elvégre bronzérmet nyert a tavalyi vb-n, az idei Eb-n, most pedig a Zarándi Csaba Vk-versenyen. Gratulálunk, reméljük innen is vezethet felfelé az út!
 
A fináléban a két “nagyhatalom”, az Egyesült Államok és Oroszország csapott össze. Magyar szereplője is volt a döntőnek, méghozzá Kósa Miklós. Fiatal versenybírónk vezette ugyanis az aranycsatát, melyet az oroszok jelentős hátrányból fordítottak meg a javukra. 
 
Zarándi Csaba emlékverseny, férfi kardcsapat Világkupa, MOM Sport, 24 induló. Nyolcaddöntő:Magyarország-Irán 45:32 (Szatmári +7, Szilágyi +5, Decsi +1).
Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 45:30 (Szatmári +12, Szilágyi +2, Decsi +1).
Elődöntő: Magyarország-Egyesült Államok 43:45 (Szilágyi +8, Decsi 0, Iliász -2, Szatmári -8).
A 3. helyért: Magyarország-Németország 45:42 (Szilágyi +8, Szatmári +3, Iliász -8).
Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Egyesült Államok, 3. Magyarország (Decsi Tamás, Iliász Nikolász, Szatmári András, Szilágyi Áron, vezetőedző: Somlai Béla, edzők: Decsi István, Gulácsi Ferenc, Riba Ferenc, Szabó Bence, Decsi András). 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM