Bronzérmes a női párbajtőrcsapat!

nov 10, 2017 | Archív

Harmadik lett a Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi összeállítású női párbajtőrcsapat a római kerekesszékes vb-n. Férfi tőrcsapatunk az ötödik helyen végzett.

A kimagasló egyéni szereplés után csapatban is érmet nyert a magyar küldöttség a római kerekesszékes világbajnokságon. A Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi összeállítású női párbajtőrcsapat Thaiföld magabiztos, 45:27-es legyőzésével jutott az elődöntőbe, ahol Oroszországtól szenvedett 40:29-es vereséget. A folytatásban a lengyelek ellen nem forgott veszélyben az újabb medál begyűjtése, Krajnyák Zsuzsiék 45:26-ra nyertek, és ezzel bronzérmet szereztek. Gratulálunk a versenyzőknek és a mestereknek egyaránt!

Férfi tőrcsapatunk ugyancsak dicséretesen szerepelt, az ötödik helyen végzett, ezzel küldöttségünk 3 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzéremmel várja a folytatást. 

Eredmények. Kerekesszékes világbajnokság, Róma.

Férfi tőrcsapat, 11 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Japán 45:37.

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 35:45.

Az 5-8. helyért: Magyarország-Ukrajna 45:37.

Az 5. helyért: Magyarország-Korea 45:36.

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Lengyelország, …5. Magyarország (Mató Gyula, Gergely István, Osváth Richárd, Horváth Gábor).

Női párbajtőrcsapat, 9 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Thaiföld 45:27.

Elődöntő: Magyarország-Oroszország 29:40.

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:26.

Végeredmény: 1. Hongkong, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsanna, Veres Amarilla, Dani Gyöngyi, edzők: Beliczay Sándor, Feczer Viktor, Pákey Béla, Szelei István).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.