Bronzérmes a női tőrcsapat!

márc 10, 2018 | Archív

A junior csapatversenyek első napján bronzérmet nyert a női tőrcsapat (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra) a szocsi Eb-n. A női párbajtőrözők az 5., a kardozók a 11. helyen zártak

Munkatársunk helyszíni jelentése:

Szombatra sem maradtunk érem nélkül a szocsi Európa-bajnokságon! Köszönhetjük ezt a női tőrcsapatnak, amely tavalyi junior vb-bronza után ezúttal a junior Eb-n állhatott dobogóra. A Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra összeállítású alakulat ezzel a tőr szakág legjobb eredményét produkálta eddig az Eb-n. És hallatlanul nagy bravúr kellene a férfi tőrözőktől vasárnap, hogy ez ne maradjon így. Tehetséges és sokra hivatott csapatunk tulajdonképpen egyértelműen lett harmadik. Simán kikapott az elődöntőben, és még simábban nyert a bronzéremért. Természetesen utóbbit egyáltalán nem bántuk… A nap első meccse Flóráék számára a románok elleni negyeddöntő volt, és a magyarok asszóról asszóra húztak el, nem is lehetett kérdéses a 45:31-es győzelem. Az águnk másik negyeddöntőjében ugyanakkor a két “fegyvernemi nagyágyú”, az olasz és az orosz csapat került össze. A lányok nem szomorkodtak az olaszok sikere okán, inkább velük akartak találkozni, ugyanakkor másfél órával később kiderült, hogy az itáliaiak nagy napot fogtak ki. Nem volt esélyünk a sikerre, 25:45-tel zárult az elődöntő. Szerencsére volt csaknem két óra arra, hogy túltegyék magukat a lányok a kudarcon, és ez tökéletesen sikerült is. A tavalyi junior világbajnok lengyelek ellen (igaz, a csapat csaknem teljesen kicserélődött…) esélyt sem hagytak. Csilla egy remek 5:0-lal a második asszóban ellépett, majd Kata és Flóra asszónként tovább növelte a különbséget. A vége elképesztően sima 45:22 lett, és érthető örömmel ugrottak a levegőbe a hölgyek. Az éremért jár a hatalmas gratula, és feltéltenül megérdemli a köszöntést az edzői kar is: Kiss Tibor válogatott edző, Beliczay Sándor, Marco Goncalves, Szelei István, Szirmai Benedek. 

Kókai Csilla (szemben) társaihoz hasonlóan sokat tett a bronzéremért.

A “cséká”, azaz Pásztor Flóra így foglalta össze a versenynapot: “Nem indult könnyen a nap. A románoktól kicsit tartottunk, de aztán nem volt gond. Legutóbb megvertük az olaszokat a junior Vk-n, most is megpróbáltuk, de nem volt sanszunk, nagyon jól ment nekik. Utána viszont megbeszéltük, hogy a lengyeleknek esélyt sem hagyunk, és ez sikerült is. Összességében őszintén tudunk örülni ennek a bronzéremnek."

Kiss Tibor válogatott edző: "Ezen a napon kihoztuk a tőlünk telhető legtöbbet. Nagyon kellett a kétórás szünet az elődöntő után, a testet és a fejet is sikerült feltölteni és újraindítani. Büszke vagyok arra, hogy világranglista egyesként vág neki ez a csapat a világbajnokságnak, ahol mindent megteszünk majd a sikerért. Köszönöm és gratulálok valamennyi edző kollégámnak, aki részese ennek a sikernek."

Öröm a köbön. Okkal a levegőben a bronzérmes magyar női tőrcsapat. Hajas Nóra, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Kókai Csilla. 

Jár egy dicséret női párbajtőrcsapatunknak is a kiharcolt ötödik helyért. Csaknem szó szerint kiharcolt, ugyanis kétszer is egyetlen tussal nyertünk… A Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta összeállítású csapat a nyolcaddöntőben egy magabiztos, 45:30-cal nyitott a britek ellen. (Itt említsük meg azt a “vívástörténeti különlegességet”, hogy több csapat indult női párbajtőrben, mint férfiban. 20:17 az arány.) Aztán viszont a balszerencsés sorsolás miatt az oroszok következtek – ennél sokkal előnyösebb lett volna a másik, csehek elleni verzió… A mieink küzdöttek, minden taktikát bevetettek, de ez is kevésnek bizonyult, 45:36-ra nyertek a házigazdák. Az 5-8. helyért pedig következtek a már említett egytusos győzelmek. Előbb az izraeliek ellen 41:40-re egy nagyon egységes teljesítménnyel, majd az ötödik helyért a románokkal szemben 39:38-ra. Ekkor Kinga alakított nagyot, öttusos hátrányt alakított át egytusos előnnyé. Összességében tehát okkal lehetett elégedett Plásztán Attila válogatott edző. Egy vállalható vereség mellett csupa győzelemmel zártak lányai az ötödik helyen.   

Férfi kardban ezúttal nem sikerült, és azért az sajgó seb ebben a fegyvernemben, hogy az európai mezőnyben sem sikerült nyolc közé kerülnie juniorjainknak. Pedig a nyolcaddöntős ellenfél, a román csapat egyáltalán nem világ-, illetve jelen esetben Európa-verő… A magyar csapat kétszer is visszajött jelentős hátrányból, egyszer Rabb Krisztián, egyszer Szlama Vilmos révén. Aztán az utolsó asszóban újra sikerült egyenlíteni, ám 44:44-nél nem mi adtuk a tust. A fiúk védelmében gyorsan tegyük hozzá: cserére nem kerülhetett sor, ugyanis Milassin Mór egyéniben összeszedett sérülése, sajnos, nem javult, sőt… Az alsóházi folytatásban is becsúszott még egy vereség Grúzia ellen, ezen a versenyen a szlovénokat és az azerieket tudtuk legyőzni. Így végül a tizenegyedik helyen végzett a Milassin Mór, Nagy Martin, Rabb Krisztián, Szlama Vilmos összeállítású csapat. A világbajnokságon lehet/kell javítani…

Bronzlányok! Kondricz Kata, Kókai Csilla, Pásztor Flóra, Hajas Nóra.

A kadet és junior Európa-bajnokság vasárnap zárul Szocsiban a férfi tőr- és párbajtőr-, valamint a női kardcsapat versenyével. Még egyszer: hajrá, magyarok!

Eredmények. Kadet és junior Európa-bajnokság, Szocsi. 

Junior férfi kardcsapat Európa-bajnokság, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Románia 44:45 (Rabb +8, Szlama +2, Nagy -11).

A 9-16. helyért: Magyarország-Szlovénia 45:25 (Nagy +12, Szlama +7, Rabb +1).

A 9-12. helyért: Magyarország-Grúzia 41:45 (Nagy +3, Szlama -1, Rabb -6).

A 11. helyért: Magyarország-Azerbajdzsán 45:11 (Nagy +13, Rabb +11, Szlama +10).

Végeredmény: 1. Franciaország, 2.Oroszország , 3. Németország, …11. Magyarország (Milassin Mór, Nagy Martin, Rabb Krisztián, Szlama Vilmos).

Junior női párbajtőrcsapat, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:30 (Nagy +9, Petri +6, Borsody +2, Dékány -2).

Negyeddöntő: Magyarország-Oroszország 36:45 (Nagy +1, Petri -3, Borsody -7).

Az 5-8. helyért: Magyarország-Izrael 41:40 (Dékány +2 Nagy 0, Petri 0, Borsody -1).

Az 5. helyért: Magyarország-Románia 39:38 (Nagy +5, Dékány 0, Petri -4).

Végeredmény: 1. Olaszország, 2. Oroszország, 3. Franciaország, …5. Magyarország (Borsody Emma, Dékány Kinga, Nagy Kinga, Petri Renáta).

Hölgyek és urak. Kondricz Kata, Pásztor Flóra, Kókai Csilla, Hajas Nóra, és a Szocsiban lévő mesterek: Kiss Tibor, Szirmai Benedek, Szelei István.

Junior női tőrcsapat, 12 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Románia 45:31 (Pásztor +13, Kondricz +2, Hajas -1).

Elődöntő: Magyarország-Olaszország 25:45 (Pásztor 0, Hajas -4, Kókai -7, Kondricz -9).

A 3. helyért: Magyarország-Lengyelország 45:23 (Kókai +8, Kondricz +8, Pásztor +6).

Végeredmény: 1. Németország, 2. Olaszország, 3. Magyarország (Hajas Nóra, Kókai Csilla, Kondricz Kata, Pásztor Flóra, válogatott edző: Kiss Tibor, edzők: Szirmai Benedek, Szelei István, Marco Goncalves, Beliczay Sándor).

 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események