Bronzérmes búcsú Buenos Airesben

máj 26, 2014 | Archív

Harmadik helyen végzett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat a Buenos Aires-i szezonzáró Világkupa-versenyen. Sok idejük nem

Harmadik helyen végzett a Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter összeállítású férfi párbajtőrcsapat a Buenos Aires-i szezonzáró Világkupa-versenyen. Sok idejük nem lesz pihenni a fiúknak: jövő szombaton, június 7-én éppen a fárfi párbajtőrözők egyéni viadalával rajtol a strasbourgi Európa-bajnokság.

Éremmel kezdte, és éremmel zárta a magyar vívósport a 2013/14-es vívó Világkupa-szezont! Január közepén ugyancsak egy párbajtőr bronz nyitotta a sorozatot (Révész Julianna, Doha), és négy hónappal későbbb világbajnok férfi párbajtőrcspatunk Buenos Airesben hasonlóképpen zárt. 

A versenyről nem sokat tudunk, csak annyit, hogy 22 válogatott nevezett, és Udvarhelyi Gábor fegyvernemi vezetőedző az Eb-n és a vb-n is pástra lépő Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter kvartettnak szavazott bizalmat. A fiúk a gyengébben sikerült egyéni verseny után jól szerepeltek, Japán, majd az egyre erősebb Korea legyőzésével jutottak a négy közé, ahol az elődöntőben a későbbi első helyezett francia együttestől kaptak ki. A bronzderbin az Egyesült Államokat győzte le a magyar kvartett, és így végzett a harmadik helyen. 

bocek(1)[1]Boczkó Gábor sok sérülés után nyerte idei első Világkupa-érmét.

Ez összességében azt jelenti, hogy továbbra is a világranglista éléről várja a magyar válogatott a strasbourgi Európa-bajnokságot, annak ellenére, hogy igen hányattatott szezonon van túl. Boczkó Gábor szinte végig sérülésekkel küszködött, Imre Géza a vb után tudatosan hónapokat hagyott ki a riói olimpia érdekében, Rédli András katonai kiképzésen vett részt – és a „hátországot” is rengeteg sérülés hátráltatta. 

Reméljük, most már semmi nem jön közbe, és az év két világversenyén sikeresen szerepel a nagyszerű csapat – csakúgy mint Buenos Airesben!

Eredmények. Férfi párbajtőrcsapat Világkupa,Buenos Aires, 22 induló: 1. Franciaország, 2. Oroszország, 3. Magyarország (Boczkó Gábor, Imre Géza, Rédli András, Somfai Péter).

2014. május 26.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM