Bronzérmes képek és szavak

júl 21, 2014 | Archív

A világbajnoki bronzérmes csapat tagjai és edzői nyilatkoznak. Olaszországot és Oroszországot győzték le, utóbbit hazai páston, hazai közönség előtt. Nagy bravúr, öt év után

A világbajnoki bronzérmes csapat tagjai és edzői nyilatkoznak. Olaszországot és Oroszországot győzték le, utóbbit hazai páston, hazai közönség előtt. Nagy bravúr, öt év után szereztünk ismét vb-medált férfi kardcsapatban.

 

Somlai Béla, fegyvernemi vezetőedző: „Az egyéni verseny után nagyon szerettünk volna érmet nyerni csapatban, és rendkívül boldog vagyok, hogy sikerült. Egy nagyon jó szellemű csapat vívott egész nap, és két rendkívül értékes győzelemmel lettünk bronzérmesek, úgy hogy Szatmári Andris a negyeddöntőben megsérült. Az olaszokat három éve nem sikerült megvernünk, most végre igen. A klasszisokkal, egyéni világbajnokokkal teletűzdelt oroszokat pedig telt ház mellett, hazai páston győztük le, ami nagy eredmény. Szeretném azt is megemlíteni, hogy korrekt bíráskodást kaptunk, ami talán kicsit meg is lepett… Két év alatt rengeteget dolgoztunk, tavaly az évközi versenyeken, most a vébén jött ki a lépés. Áron utolsó asszójáról csak annyit: Kovaljevtől kapott ki a pesti vébé egyéni elődöntőjében, itt ő lett a világbajnok, kellett már ez a siker a lelkének. Hadd köszönjem meg valamennyi válogatottnak és a kollégáimnak a munkáját!”
 
Navarrete József, válogatott edző: „Nagyon boldog vagyok, kicsit nehezen is találom a szavakat, rengeteget dolgoztunk ezért az éremért. Közösen, csapatként működtünk, mindenki partner volt a munkában, és ennek meg is lett az eredménye.”
 
kardbronzérmesek1
 
Szilágyi Áron: „Amikor 2007-ben, Szentpéterváron világbajnokok lettünk csapatban, akkor az aktuális egyéni aranyérmest, Pozdnaykovot 8:3-ra vertem. Most ugyancsak az oroszok ellen, a bronzért az utolsó csörtében az aktuális aranyérmes Koveljev ellen ezt eggyel sikerült felülírnom, úgyhogy nagyon örülök. A viccet félretéve, sok csapatban vívtam, de mentálisan ennyire együtt talán még soha nem voltunk, mint most. A Kovaljev elleni asszóban türelmes akartam maradni, éreztem, hogy észreveszem, ha védeni akar, vagy ha meghúzza a távolságot. Így is történt, nagy sikernek tartom a bronzérmet, dolgozunk tovább!”
 
 Előre a kazanyi úton! Zebrán a bronzérmes kardcsapat!
 
Gémesi Csanád: „Természetesen nagyon boldog vagyok, remek csapatot, közösséget alkottunk. Mindenki tudott komoly pluszt hozzátenni a bronzéremhez, Tomi például az ukránok elleni öt-eggyel, Andris az olaszok elleni öt-nullával, Áron meg a legvégén, ilyen egy nagyszerű csapat! A saját formám kicsit hullámzó volt, de azért akadtak jó pillanataim, minden jó, ha jó a vége.”
 
 Világbajnok Németország! A kardvívás történetében először! Gratulálunk a szimpatikus német válogatottnak és mestereiknek!
 
Decsi Tamás: „Öt év után lettem újra világbajnoki érmes, egyébként akkor is az oroszokat győztük le a harmadik helyért, úgyhogy nagyon boldog vagyok. Nagyszerű volt a csapategység, minden segítséget megkaptunk a pást mellett az edzőktől, a vezetőségtől, és minden csapattársunk itt szurkolt nekünk, nagyon jó érzés volt.”
 
 Klasszisok, ha találkoznak. Este  szállodába érkezve a párbajtőrözők várták a kardozókat, magyar zászlóval és egy üveg pezsgővel. Szász Emese, Budai Dorina (takarva), Tóth Hajni (puszit ad), Szilágyi Áron (puszit kap), Rédli András (háttal gratulál), Somlai Béla (mosolyogva gratulációt fogad).

Szatmári András: „Ez volt az első felnőtt világbajnoki érmem, és nagyon remélem, hogy nem az utolsó. Nagyszerű volt ebben a csapatban vívni, és rendkívül örülök annak, hogy nekem is sikerült hozzátennem a sikerhez, elsősorban az olaszok ellen. A sérülésem után már csak a szurkolás maradt a számomra, de a jelek szerint azzal sem volt gond!” 

2014. július 21.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események