Bronzérmes Varsóban a kardcsapat

febr 25, 2018 | Archív

A harmadik helyen végzett a varsói férfi kardcsapat Világkupán a Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron összeállítású válogatott. Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek!

A sorozatok azért vannak, hogy megszakadjanak. Ám minél tovább íródnak, annál érdekesebb és értékesebbek. És a magyar férfi kardcsapat sorozata Varsóban nem szakadt meg! A mieink sorozatban a kilencedik világeseményen (Vk, Eb, vb) jutottak a legjobb négy közé. A kilenc alkalomból nyolcszor állhattak dobogóra, igaz, egyszer sem a legfelső fokára. Ezúttal, Varsóban harmadik helyen zártak, gratulálunk!

Ráadásul ez a bronzérem igazán nem volt buktatóktól mentes… Kezdődött azzal, hogy az egyéniben sérülést szenvedő Szatmári András nem tudta vállalni csapatban a szereplést, így egyéni világbajnokunk helyét Iliász Nikolász foglalta el a kvartettban. Aztán folytatódott azzal, hogy másik klasszisunk, a kétszeres olimpiai bajnok Szilágyi Áron egyáltalán nem vívott kirobbanó formában. És ha ebből a szempontból vizsgáljuk a történteket, akkor a bronzérem kifejezetten szép és értékes siker!

Gémesi Csanád nagyszerűen vívott, képünkön éppen az orosz Ibragimovnak ad találatot.

A “nap hőse” címet Gémesi Csanád vitte el, aki egész nap nagyszerűen vívott, de Decsi Tamás is sokat tett hozzá az éremhez. Áron pedig – közepes forma ide vagy oda – kétszer is kiélezett helyzetben tudta sikerrel befejezni a meccset, ez mind szükséges volt a harmadik helyezéshez! A napot a nyolcaddöntőben a britekkel szemben kezdtük, és a 45:38-as végeredménynél biztosabb volt a siker. A negyeddöntőben az amerikaiak következtek, és úgy nyertünk 45:44-re, hogy a meccsen végig nálunk volt az előny. Áron 44:39-re is vezetett, de Homer egyenlített. Az utolsó tust azonban minden kétséget kizáróan klasszisunk adta, így várhattuk az elődöntőt. Ahol az olaszokat némi melepetésre kiverő irániak következtek. Ennek okán csak rövid ideig örülhettünk, ugyanis az ázsiaiak ellenünk is remekeltek, 45:37-re nyertek. Így aztán Varsóban ázsiai döntő jött össze (Korea-Irán, előbbi győzött), és a magyar-orosz örökrangadót a bronzért rendezték. Itt végig kiélezett csata után a mieink 45:43-ra nyertek, és ezzel jött össze a már említett bronzérem. 

Ülnek a csapattagok, állnak a mesterek, a masszőr és a csapattársak. Iliász Nikolász, Gémesi Csanád, Szilágyi Áron, Decsi Tamás, Kossuth Bálint, Szatmári András, Decsi András, Decsi István, Bodnár József.

A szezonból még egy csapat Világkupa (Madrid) maradt hátra az Eb-ig (Újvidék), illetve a vb-ig (Vuhszi), és őszintén kívánjuk, hogy a nyár végére összejöjjön a 12 egymás utáni négy közé kerülés… Mert az korántsem lenne tucatteljesítmény!

Idehaza a női tőrcsapat Magyar Kupa harmadik fordulóját rendezték meg a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. Nem történtek szenzációk, a dobogón az UTE, a Törekvés és a Honvéd osztozott. 

Eredmények. Férfi kardcsapat Világkupa, Varsó, 24 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Nagy-Britannia 45:38 (Gémesi +9, Decsi +3, Szilágyi -5).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:44 (Decsi +2, Szilágyi 0, Gémesi -1).

Elődöntő: Magyarország-Irán 37:45 (Gémesi +8, Iliász -2, Decsi -6, Szilágyi -8).

A 3. helyért: Magyarország-Oroszország 45:43 (Decsi +4, Gémesi +2, Szilágyi -1, Iliász -3).

Végeredmény: 1. Korea, 2. Irán, 3. Magyarország (Decsi Tamás, Gémesi Csanád, Iliász Nikolász, Szilágyi Áron, válogatott edző: Decsi András, edzők: Decsi Iatván, Navarrete József, Gulácsi Ferenc, Decsi András).

Női tőrcsapat Magyar Kupa, 3. forduló, Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnok, 7 induló. Végeredmény: 1. UTE (Kreiss Fanni, Mesteri Viktória, Mohamed Aida, Zámbó-Gólya Fruzsina), 2. Törekvés, 3. Honvéd, 4. Honvéd 1, 5. MTK, 6. FTC, 7. Tus. A döntőben: UTE-Törekvés 45:35.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események