Bronzos, de visszafogott nyilatkozatok

jún 23, 2016 | Archív

Szász Emese az olimpia előtti utolsó versenyén egy nagyon értékes bronzérmet nyert a toruni Európa-bajnokságon. Ő is örül neki, de pontosan tudja, hogy a munka legjava most kezdődik. A

Szász Emese az olimpia előtti utolsó versenyén egy nagyon értékes bronzérmet nyert a toruni Európa-bajnokságon. Ő is örül neki, de pontosan tudja, hogy a munka legjava most kezdődik. A négyszeres olimpiai bajnok mester, Kulcsár Győző szokásához híven visszafogottabban nyilatkozik, de néhány percet leszámítva elégedett volt a tanítványával. 

emese integet Szász Emese harmadik egyéni Európa-bajnoki érmét nyerte Torunban.

Szász Emese, aki az idei legjobbját nyújtotta újabb Európa-bajnoki bronzérmével: “Az olimpiai ciklust megelőzően egyetlen egyéni Európa-bajnoki érmem sem volt, most viszont hármat is nyertem három év alatt, úgyhogy, azt hiszem elégedett lehetek. Meg örülök annak is, hogy az idei legjobbamat nyújtottam, remélem, augusztusig tovább javul a formám… Néhány dologban változtattam a felkészülésemen, remélem, meglesz az eredménye. Igazából egész nap jól ment a vívás, az egyetlen vereségemet egy nagyon erős vívótól szenvedtem el, azt is minimális különbséggel. Egy tust azért bánok Branza ellen, a meccs közepén kicsit talán türelmetlen voltam. Összességében nem panaszkodhatok, örülök a bronzérmemnek.”

érmesek női pbt Román arany-ezüst. Nagy teljesítmény, de mi Emese bronzának örülünk.

Kulcsár Győző, aki az elődöntőbeli elvesztett asszó után kissé bosszúsnak tűnt, de később azért megenyhült: “Emese néhány percnyi fegyelmezetlenséggel elrontotta, amit egész nap felépített… A csoportjában taktikusan, helyenként jól vívott, utána pedig a könnyebb ágát rutinosan kihasználva került a legjobb nyolc közé. Itt jött el a nap csúcspontja, az orosz Logunovát a negyeddöntőben szép tusokkal, és érett, okos vívással győzte le. Sőt, a román elleni elődöntőben három percig ugyanezt láthattuk tőle. Utána jött az a bizonyos néhány perc, ami eldöntötte az asszót, nem a mi javunkra… Azért az érem mindenképpen dicséretes eredmény, mosz szusszanunk egyet, aztán kezdődhet a riói felkészülés hajrája. Elvégre ott sem szeretnénk alább adni…”

emeséék és egon franke Legendák, ha találkoznak. A tokiói olimpia tőr egyéni bajnoka gratulál a mexikói olimpia párbajtőr bajnokának. Egon Franke és Kulcsár Győző.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM