Budai a legjobb dohai

dec 10, 2016 | Archív

Dohában szombaton a férfiak főtáblájával és a hölgyek selejtezőjével folytatódott a katari párbajtőr Grand Prix. Somfai Péter a 64 között francia ellenféltől, Bardenet-től

Dohában szombaton a férfiak főtáblájával és a hölgyek selejtezőjével folytatódott a katari párbajtőr Grand Prix. Somfai Péter a 64 között francia ellenféltől, Bardenet-től szenvedett vereséget, míg a három tagú női különítményből egyedül Budai Dorina jutott a vasárnapi főtáblára.

Nem ez a katari párbajtőr Grand Prix marad majd meg hosszú éveken keresztül a sportág barátainak emlékezetében. Erősen foghíjas csapatokkal vettünk részt az eseményen, és nem is sikerült maradandót alkotni – legalábbis eddig. A férfiak öt hiányzójáról előző napi tudósításunkban beszámoltunk, a négy magyar induló közül egyedül Somfai Péter jutott a 64 közé. Szombaton neki is egyetlen mérkőzés jutott, melyen 15:9-es vereséget szenvedett a francia Bardenet-től, aki később, némi meglepetésre bejutott az esti négyes döntőbe. 

Somfai Péter a francia Bardenet-től szenvedett vereséget.

A nők mezőnyében három versenyző utazott a GP-re, melyen nem vett részt az országos bajnokság után nászútra induló olimpiai bajnokunk, Szász Emese. A csoportmérkőzések után kiesett Kolczonay Júlia, majd nem sikerül a 96 közé jutás Várnai Viviennek sem. Ott lesz viszont a 64-es táblán Budai Dorina, aki az olasz Boscarellit verte 15:11-re a direkt kieséses szakaszban. A kellemeltlen olasz elleni siker után vasárnap hongkongi rivális következik a 32-ért, tippelésre azonban ebben a fegyvernemben nem vállalkoznánk, úgyhogy: hajrá, Dorina!

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 172 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Somfai-Bardenet (francia) 9:15.

Végeredmény: 1. Kveon (koreai), 2. Bardenet (francia), 3. Lucenay (francia) és Novoszjolov (észt), …47. Somfai Péter, …66. Berta Dániel, …76. Peterdi András, …84. Szényi Péter.

Női párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 139 induló. A csoportmérkőzéseken: Budai Dorina 4 győzelem/2 vereség, Várnai Vivien 2/4 (továbbjutottak), Kolczonay Júlia 0/6 (kiesett).

A legjobb 96 közé jutásért: Várnai-Mackinnon (kanadai) 11:15.

A legjobb 64 közé jutásért: Budai-Boscarelli (olasz) 15:11.

Vasárnap a legjobb 64 között: Budai-Kong (hongkongi).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM