Budai Dorina nyolcaddöntőig jutott

nov 10, 2018 | Archív

Szépen szerepelt Budai Dorina a tallinni női párbajtőr egyéni Világkupa-versenyen. A Honvéd válogatottja két győzelmet szerzett a főtáblán, a nyolcaddöntőben szenvedett vereséget a francia Epée-től.

A szezonnyitó tallinni női párbajtőr egyéni Világkupa-verseny főtáblája magyar szempontból nem kezdődött túl jól. A háromból két versenyzőnk ugyanis lekopizta egymást. Kun Anna és Várnai Vivien egyaránt ázsiai ellenféllel került szembe, és mindketten 15:11-es vereséget szenvedtek a kínai Hszuval, illetve a hongkongi Konggal szemben. 

Budai Dorina (balra) a világranglista élmezőnyébe tartozó olasz Rizzit győzte le a legjobb 64 között.

Így aztán – olimpiai bajnoknőnk, Szász-Kovács Emese távollétében – egyedül maradt versenyben Budai Dorina. A Honvéd versenyzője, édesapja, Budai István és Dancsházy-Nagy Tamás tanítványa azonban hű maradt önmagához. A pénteki selejtezőben ugyanis két, egymást követő meccsén győzött egyetlen tussal a hirtelen halálban, és ugyanígy történt most is… Szombaton a világranglista élmezőnyéhez tartozó olasz Rizzi volt a szenvedő fél, Dorina hátrányból fordított 9:8-ra. Aztán viszont szakított eddigi szokásával, igaz, ezt egyáltalán nem bántuk. 

Dorina: nyolcaddöntős idénykezdet: soha rosszabbat..!

A 32 között ugyanis egészen magabiztosan, 15:9-re vert egy másik olaszt, Ferrarit. A nyolcaddöntőre már elfogyott az erő, a francia Epée 15:7-re nyert Dorina ellen, ugyanakkor az feltétlenül elmondható, hogy ez a nyolcaddöntős idénykezdet több mint bíztató Budai szempontjából. 

A tallinni Világkupa-víkend vasárnap a csapatversennyel zárul, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női párbajtőr egyéni Világkupa, Tallinn, 258 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Budai-Rizzi (olasz) 8:7, Kun-Hszu (kínai) 11:15, Várnai-Kong (hongkongi) 11:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Budai-Ferrari (olasz) 15:9.

Nyolcaddöntő: Budai-Epée (francia) 7:15.

Végeredmény: 1. Jung Hiojung (koreai), 2. Kong Man Vaj Vivien (hongkongi), 3. Alberta Santuccio (olasz) és Szun Ji-ven (kínai), …15. Budai Dorina, …45. Kun Anna, …60. Várnai Vivien, …67. Mihály Kata, …94. Büki Lili, …97. Nagy Kinga, …143. Dékány Kinga, …189. Ladányi Nelli, …237. Szabó Réka.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.