Büszke házigazdaként, öt éremmel búcsúztunk a veterán vb-tól

okt 26, 2014 | Archív

Két számban osztottak érmet a debreceni veterán világbajnokság zárónapján. A medálokból ezúttal nem jutott, a dicséretből azonban jócskán: Magyarország, Debrecen, a Magyar Vívó

Két számban osztottak érmet a debreceni veterán világbajnokság zárónapján. A medálokból ezúttal nem jutott, a dicséretből azonban jócskán: Magyarország, Debrecen, a Magyar Vívó Szövetség nagyszerű házigazdaként búcsúzott az eseménytől.

Befejeződött Debrecenben a veterán vívóvilágbajnokság. A zárónap eredményei számunkra nem túl jól alakultak, de talán férfi párbajtőrcsapatunk is megbocsátja, ha ezúttal nem ezen bánkódunk. Magyarország, Debrecen városa, a Magyar Vívó Szövetség ugyanis minden igényt kielégítő, rendkívül magas színvonalú világversenyt rendezett a Főnix csarnokban több mint 600 versenyző és közel 40 ország részvételével. 

 

És ezzel a Magyar Vívó Szövetség elmondhatja azt magáról, hogy két egymást követő naptári évben a sportág valamennyi korosztályának sikeres világversenyt szervezett! Tavaly februárban kadet és junior Európa-bajnokságot, ezt követően augusztusi csúcspontként felnőtt világbajnokságot, és most veterán világbajnokságot. Minden igényt kielégítően! Persze, ehhez kellett az U23-as Eb után néhány évvel ismét nagyszerű házigazdának bizonyuló debreceniek szakértő és áldozatos segítsége, élén Serra Györggyel és Serra Bendegúzzal, és a szervező bizottság elnökének, Szeleiné Tóth Ildikónak és László Dezsőnek, valamint csapatának a rengeteg munkája. 
 
No meg kellett az az őt magyar érem is, melyet egy ezüst és négy bronz megosztásban szereztek a mieink. De mivel a veteránok különleges világában az eredmény csak a páston eltöltött pillanatokban lényeges, egyébként másodlagos, a szakmai értékeléstől ezúttal eltekintenénk… Jó volt minden úgy, ahogy volt, miként ez valamivel hosszabban Max Geutertől, a FIE Veterán Bizottságának elnökétől és Kamuti Jenőtől, az MVSZ általános alelnökétől is elhangzott a záróünnepségen. 
 
Mi pedig szövetségünk nevében köszönjük a verseny valamennyi nagyszerű önkéntesének áldozatos munkáját, nélkülük nem lehetett volna sikeres versenyt rendezni! 
 
Márpedig ez az volt!
 
Eredmények. Veterán világbajnokság, Debrecen, férfi párbajtőrcsapat, 13 induló: 1. Ukrajna, 2. Nagy-Britannia, 3. Németország, …9. Magyarország (Erdős Gábor, Halmos András, Imreh László, Marczali László, Szentkirályi István, Thuránszky István).

Női kardcsapat, 5 induló: 1. Egyesült Államok, 2. Németország, 3 Nagy-Britannia. 

2014. október 26.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események