BVSC: Az Év műhelye!

márc 26, 2018 | Archív

A hónap, illetve Az év műhelye díj az utolsó felvonásához érkezett. Az egyéni sportokban a BVSC-Zugló vívószakosztálya, a csapatsportokban pedig az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia lett.

Forrás: utanpotlassport.hu

 Az év legsikeresebb utánpótlásműhelyeit képviselő sportolók és szakemberek találkoztak ünnepi délutánon a budapesti Larus Rendezvényközpontban. Egyrészt csakugyan ünnepelni, hiszen eljött abejelentés ideje: mely szakosztályok érdemelték ki 2017-ben Az év műhelye díjat. Másrészt öt szép esztendő után elköszönni A hónap műhelye díjtól.

Az utolsó díjátadón az alapítók, a MOB, a Decathlon és az Utanpotlassport.hu vezetői azt hangsúlyozták: a díj betöltötte a szerepét, kerek sikertörténet ér véget. Az öt esztendő hatvan díjátadóján – továbbá az évenként megtartott ceremóniákon – a Decathlon összesen 58 millió 500 ezer forintot osztott ki. Az elismerést 18 sportág 22 városának 49 szakosztálya érdemelte ki; a legtöbbször – négyszer is – a BVSC-Zugló vívói állhattak fel a képzeletbeli dobogó legfelső fokára.

A BVSC eredményes fiataljainak csapata nyerte az utolsó Év műhelye díjat.

Hajdú B. István hangulatos felvezetőben köszöntötte a megjelenteket, köztük olimpiai, világ- és Európa-bajnokokat, mint Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke, Sárfalvi Péter, utánpótlás-nevelésért felelős helyettes államtitkár, Fábián László, a MOB sportigazgatója. Az Év műhelye díjat elsőként a csapatsportok legjobbjának adta át Kulcsár Krisztián, Sárfalvi Péter, Pósfai Gábor és az Utanpotlassport.hu főszerkesztője, Bruckner Gábor az Ifjabb Ocskay Gábor Jégkorong Akadémia képviselőinek, köztük id. Ocskay Gábornak, az akadémia alapítójának. Már csak egy nyitott kérdés maradt: az egyéni sportok legjobbjának a bejelentése. Nos, azt A hónap műhelye díj rekorderének, a BVSC-Zugló vívószakosztályának ítélte a kuratórium.

A zuglói egyesület vívói még a nemzetközi színtéren folyamatosan remeklő sportági utánpótlás-versenyzők közül is kiemelkedtek 2017-ben. A korosztályos országos bajnokságokon a kadét kardozóik verhetetleneknek bizonyultak, de a junior párbajtőrözök is nagyszerű eredményeket értek el, így a BVSC a korosztályos ob legsikeresebb klubja lett. Az utánpótlás-világversenyek szintén a zuglói vívók sikereitől voltak hangosak. Mindenekelőtt a még kadétkorú kardozó, Pusztai Liza kápráztatta el a sportág híveit, hiszen a világbajnokságon saját korosztályában arany-, míg az idősebbek, vagyis a juniorok között bronzérmes lett. Pusztai az Európa-bajnokságon is a kadétdobogó tetejére állhatott egyéniben, míg csapatban ezüstérmes lett a vele és a szintén BVSC-s Nagy Valentinával felálló együttes. A juniorok között Pusztai a második helyen végzett. Hab volt a tortán, hogy Pusztai Liza a felnőtt Eb-n – bombameglepetésre – bronzérmet vehetett át egyéniben. Kiemelendő a párbajtőröző Andrásfi Tibor teljesítménye is, aki az Udinében rendezett junior-világkupaversenyen pályafutása legjobb egyéni eredményét elérve ezüstérmet nyert, menet közben legyőzve az előző évi junior-világbajnokot is. Andrásfi tagja volt az Eb-n ezüst, a vb-n pedig bronzérmes junior csapatnak is. Az említetteken kívül Lantos Eszter, Szűcs Luca, Fröhlich Bálint, Ondrik Konrád, Sárdi Zoltán, Urbán Tamás, Debnár Gergely, Dudás Balázs és Majnik Roland is remekelt az esztendő nagy versenyein.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események