Cancúnban nem sütött ránk a nap

okt 14, 2017 | Archív

A legjobb 32 jelentette a végállomást a magyaroknak a cancúni női tőr egyéni Világkupa-versenyen. Pásztor Flóra és Mohamed Aida jutott el idáig, előbbi egyetlen tussal szenvedett vereséget.

A felnőttek idénnyitó mexikói Világkupa-versenyén az ötből négy magyar női tőrözőnk jutott a 64-es főtáblára. Közülük a 41 esztendős Mohamed Aida
(képünkön) és a 19 éves Pásztor Flóra tudott tobábblépni. Mindketten értékes sikert arattak, a Törekvés fiatalja az orosz Pirijevát, az UTE klasszisa az amerikai Lut győzte le 15:13-ra, illetve 15:9-re. Kreiss Fanni és Kondricz Kata ugyanakkor a szombati nyitókörben 15:7-es vereséget szenvedett az egyaránt junior korú orosz Martyanovától, illetve az amerikai Bindertől. A folytatás egyben a végállomást jelentette a mieink számára. Flóra egyetlen tussal kapott ki (14:15) a világranglista élmezőnyéhez tartozó amerikai Ross-tól, míg Aida az oroszok egyik legjobbjától, Korobejnyikovától szenvedett vereséget (12:15). 

A cancúni Vk-hétvége vasárnap a csapatversennyel zárul, hajrá, magyarok!

Eredmények. Női tőr egyéni Világkupa-verseny, Cancún, 120 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Pásztor-Pirijeva (orosz) 15:13, Mohamed-Lu (amerikai) 15:9, Kreiss-Martyanova (orosz) 7:15, Kondricz-Binder (amerikai) 7:15. 

A legjobb 16 közé jutásért: Pásztor-Ross (amerikai) 14:15, Mohamed-Korobejnyikova (orosz) 12:15.

Végeredmény: 1. Kiefer (amerikai), 2. Volpi (olasz), 3. Errigo (olasz) és Batini (olasz), …29. Pásztor Flóra, …31. Mohamed Aida, …38. Kondricz Kata, …51. Kreiss Fanni, …65. Lupkovics Dóra. A döntőben: Kiefer-Volpi 15:14.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.