Csák Attila és Riesz Gábor bronzérmes a veterán világbajnokságon!

okt 12, 2016 | Archív

Három éremnél tart a magyar küldöttség a németországi Stralsundban rendezett veterán világbajnokságon! A nyitónapi ezüst után szerdán a férfi tőr egyéni +50 korosztályban Csák

Három éremnél tart a magyar küldöttség a németországi Stralsundban rendezett veterán világbajnokságon! A nyitónapi ezüst után szerdán a férfi tőr egyéni +50 korosztályban Csák Attila és Riesz Gábor egyaránt bronzérmet szerzett. A női párbajtőrözők +60-as kategóriájában Kolczonay Ernőné nyolcadik lett. 

Négy versenyszámmal folytatódott Észak-Németországban a veterán világbajnokság. A legidősebbek között értékes helyezések jutottak a magyaroknak, a női párbajtőrözők középső korosztályában pedig Kolczonay Ernőné jutott a legjobb nyolc közé, míg Hoffmann Ibolya a nyolcaddöntőben a későbbi aranyérmestől szenvedett szoros vereséget. 

veteran-csakek

Remekül szerepeltek ugyanakkor a +50-es kategóriában a mieink. Csák Attila és Riesz Gábor nagyszerű győzelmekkel jutott be az elődöntőbe, ahol aztán vereséget szenvedtek. Ugyanakkor a férfi tőr szakág ezzel két fényesen csillogó bronzérmet szerzett, és ezzel Gyurkán Judit nyitónapi ezüstje után már három medálnál jár a magyar küldöttség, csak így tovább!

Minden érmes és helyezett versenyzőnek gratulálunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Veterán világbajnokság, Stralsund.

Férfi tőr egyéni, +50, 57 induló. A csoportmérkőzéseken: Riesz Gábor 4 győzelem/1 vereség, Csák Attila 4/2, Mészáros András 3/2, Péntek Tamás 2/4.

A legjobb 32 közé jutásért: Riesz-Yeung (hongkongi) 10:2, Csák-Afif (francia) 2:0, Mészáros-Anderson (finn) 10:9, Péntek-Reynolds (ausztrál) 6:10.

A legjobb 16 közé jutásért: Riesz-Schmolke (német) 10:2, Csák-Akerberg (svéd) 10:4, Mészáros-Kolcsanov (orosz) 6:10.

Nyolcaddöntő: Riesz-Gambitta (olasz) 5:4, Csák-Cassoret (francia) 10:7.

Negyeddöntő: Riesz-Bozhenko (kanadai) 10:9, Csák-Kolcsanov (orosz) 10:1.

Elődöntő: Riesz-Christen (német) 4:10, Csák-Bel (francia) 4:10.

Végeredmény: 1. Christen (német), 2. Bel (francia), 3. Riesz Gábor és Csák Attila, …24. Mészáros András, …42. Péntek Tamás.

Férfi kard egyéni, +70, 33 induló. A csoportmérkőzéseken: Budai György 3 győzelem/3 vereség, Urbán Péter 1/4.

A legjobb 16 közé jutásért: Budai-Negro (olasz) 7:10, Urbán-Vanseventer (holland) 4:10.

Végeredmény: 1. Cawton (brit), 2. Nettingsmeyer (német), 3. Negro (olasz) és Anasztaszov (makedón), …20. Budai György, …28. Urbán Péter.

Női párbajtőr egyéni, +60, 35 induló. A csoportmérkőzéseken: Kolczonay Ernőné 5 győzelem/1 vereség, Hoffmann Ibolya 4/2.

A legjobb 16 közé jutásért: Kolczonayné-Majorova (orosz) 10:9, Hoffmann-Midgley (amerikai) 10:9.

Nyolcaddöntő: Kolczonayné-Sopru (ausztrál) 9:9, Hoffmann-Kocab (amerikai) 8:10.

Negyeddöntő: Kolczonayné-Kircheis (német) 4:10.

Végeredmény: 1. Kocab (amerikai), 2. Rimgailiene (litván), 3. Aubailly (francia) és Kircheis (német), …8. Kolczonay Ernőné, …13. Hoffmann Ibolya.

Női párbajtőr egyéni, +70, 21 induló. A csoportmérkőzéseken: Szkalla Ilona 1 győzelem/5 vereség.

A legjobb 16 közé jutásért: Szkalla-Graham (amerikai) 9:10.

Végeredmény: 1. Someroja (finn), 2. Demaille (francia), 3. Martin (francia) és Schiffmann (német), …19. Szkalla Ilona.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események