Csapatban is meglepetések a junior ob-n

jan 10, 2016 | Archív

Az egyéni versenyek után vasárnap csapatban osztottak érmeket a szúrófegyvernemek junior országos bajnokságán. Ismét négy egyesület (MTK, Törekvés, AVA, BVSC) osztozott az aranyakon,

Az egyéni versenyek után vasárnap csapatban osztottak érmeket a szúrófegyvernemek junior országos bajnokságán. Ismét négy egyesület (MTK, Törekvés, AVA, BVSC) osztozott az aranyakon, ismét születtek vaskos meglepetések, a két nap alatt egyedül a Törekvés tudott duplázni – női tőr egyéniben és csapatban. Emellett londoni szatellitverseny és junior kard válogatók tették teljessé a programot.

férfi pbtcsapat A férfi párbajtőrcsapatverseny dobogósai, középen az aranyos vasutasok.

A Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban vasárnap rendezték a szúrófegyvernemek junior csapatbajnokságát. Párbajtőrben és tőrben egyaránt az uraknál születtek meglepőbb eredmények. E téren az élre feltétlenül a BVSC párbajtőr aranyérme kívánkozik, a vasutasok legyőzték a fináléban a favortinak számító Vasast. Tőrben is az UTE számított tán valamivel esélyesebbnek a döntőben az MTK-nál, de a kék-fehérek remek utolsó körükkel megfordították a mérkőzést. A nőknél a kiegyensúlyozott mezőnyű párbajtőrben a békéscsabai AVA megnyerte az ob egyetlen vidéki aranyérmét, miután az első helyért a “kis Vasasnál” bizonyult jobbnak. Tőrben “végre” a papírforma érvényesült: a Törekvés végzett az élen legyőzve a Honvédot, így a kőbányai klub lett az egyedüli, amely két arannyal zárta hétvégét.

női pbtcsapat A vidéki aranyérmesek: a békéscsabai női párbajtőrcsapat.

Londonban tán a sportág legerősebb szatellitversenyét rendezték férfi tőrben. Rajthoz állt a teljes kínai, brit és német válogatott, de ott volt az olasz második vonal, a cseh Choupenitch és még sorolhatnánk. No meg ott volt a világranglistán legmagasabban rangsorolt két magyar, Németh András és Dósa Dániel. Utóbbi veretlen csoportkör után a 32-ben búcsúzott. Az Amerikában tanuló Németh András viszont ugyanitt 15:14-re legyőzte a brit válogatott Archert, ami szép fegyvertény. A nyolcaddöntőben aztán a mezőny egyik legnagyobb neve, a felnőtt vb-ezüstérmes, világranglistát is nyerő kínai Ma már túl nagy falatnak bizonyult.

Végezetül: a Vasasban junior kard válogatót rendeztek, a férfiak mezőnyében az MTK-s Kovács István, a nőknél a BVSC-s Pusztai Liza győzött. 

Eredmények. 

Junior férfi tőrcsapat országos bajnokság, 9 induló. Végeredmény: 1. MTK (Frűhauf Benjámin, Insperger Sámuel, Kiss Ádin, Pankaczi Krisztián, edzők: Bakodi Róbert, Szelei István), 2. UTE, 3. Törekvés, 4. Zalaegerszeg, 5. Törekvés 2, 6. Honvéd, 7. UTE 2, 8. Terézváros. A döntőben: MTK-UTE 45:41.

Junior férfi párbajtőrcsapat, 12 induló. Végeredmény: 1. BVSC (Andrásfi Tibor, Debnár Gergely, Dudás Balázs, Kis Máté, edzők: Andrásfi Tibor, Kovács Iván), 2. Vasas, 3. Vasas 2, 4. Balaton, 5. BVSC 2, 6. Honvéd, 7. Szombathely, 8. MTK. A döntőben: BVSC-Vasas 45:40.

Junior női tőrcsapat országos bajnokság, 7 induló. Végeredmény: 1. Törekvés (Hajas Nóra, Kálmán Eszter, Pásztor Flóra, Tóth Janka, edzők: Beliczay Sándor, Mazza Lorenzo, Szirmai Benedek), 2. Honvéd, 3. UTE, 4. MTK, 5. Terézváros, 6. Törekvés 2, 7. Terézváros 2. A döntőben: Törekvés-Honvéd 45:42.

Junior női párbajtőrcsapat, 13 induló. Végeredmény: 1. AVA Békéscsaba (Balog Alexandra, Kazár Dóra, Keszthelyi Zorka, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt), 2. Vasas 2, 3.Diósgyőri VE, 4. Vasas, 5. MTK, 6. BVSC, 7. Szombathely, 8. Honvéd. A döntőben: AVA-Vasas 2 45:39.

Junior férfi kard válogató, 40 induló. Végeredmény: 1. Kovács István (MTK), 2. Galgóczy Tamás (BVSC), 3. Bancsics Máté (GEAC) és Habony Viktor (Vasas), 5. Urbán Ádám (Derbecen), 6. Kossuth Bálint (UTE), 7. Gémesi Huba (GEAC), 8. Szlama Vilmos (DVSZ). A döntőben: Kovács-Galgóczy 15:5.

Junior női kard válogató, 27 induló. Végeredmény: 1. Pusztai Liza (BVSC), 2. Kern Bianka (KVSE), 3. Drajkó Lili (Kárpáti) és Záhonyi Petra (Kárpáti), 5. Fogarasi Csenge (Törökbálint), 6. Bérczy Dorottya (BVSC), 7. Kelecsényi Mirabella (BVSC), 8. Kelecsényi Léna (BVSC). A döntőben: Pusztai-Kern 15:4.

Férfi tőr egyéni, FIE szatellitverseny, London, 160 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség, Németh András 5/1, Berjozkin Anton 2/4 (továbbjutottak).

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Corlett (brit) 15:4, Németh-C. Archer (brit) 15:6, Berjozkin-Shimbo (brazil) 10:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Németh-Files (horvát) 15:9, Dósa-Braun (német) 13:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Németh-K. Archer (brit) 15:14.

Nyolcaddöntő: Németh-Ma (kínai) 6:15.

Végeredmény: 1. Joppich (német), 2. Choupenitch (cseh), 3. Gomez (mexikói) és Kröplin (német), …10. Németh András, …33. Dósa Dániel, …100. Berjozkin Anton.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM