Csapatezüst a végére

dec 16, 2018 | Archív

Szép ezüstéremmel zárt a magyar női párbajtőrcsapat a kiotói olimpiai kvalifikációs kerekesszékes Vk-n! A mieink egy arany-, három ezüst- és négy bronzéremmel harmadikak lettek az éremtáblázaton.

A műtétje után gyógyuló Dani Gyöngyit Mező Boglárka helyettesítette, nem is akárhogyan. Az elődöntőben Hongkong ellen a paralimpiai bajnokot is megszorította, majd Krajnyák Zsuzsanna és Veres Amarilla profi munkát végezve befejezte a mérkőzést. A döntőben a favorit orosz együttes ellen sok esélyünk nem volt, de itt is becsülettel helytálltak a lányok, és egy értékes ezüstérmet szereztek a Világ-kupa zárásaként.

Ez volt a magyar csapat nyolcadik medálja, egy arany-, három ezüst- és négy bronzérem született Japánban, amivel az együttes a harmadik helyen végzett az éremtáblázaton Kína és Oroszország mögött. És, ami a legfontosabb, versenyzőink ismét nagyon fontos pontokat szereztek a paralimpiai kvalifikációs versenysorozatban, ehhez nekik és mestereiknek gratulálunk! Folytatás pénteken az országos bajnokságon, illetve februárban az Egyesült Arab Emirátusokban rendezendő IWAS Világjátékok vívóversenyein.

Eredmények. Kerekesszékes olimpiai kvalifikációs Világkupa, Kioto. 

Női párbajtőrcsapat, 10 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Thaiföld 45:38. Elődöntő: Magyarország-Hongkong 44:35. Döntő: Magyarország-Oroszország 35:45.

Végeredmény: 1. Oroszország, 2. Magyarország (Krajnyák Zsuzsanna, Mező Boglárka, Veres Amarilla, edzők: Feczer Viktor, Kovács Iván, Erdei Péter, Nagy József), 3. Ukrajna.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események