Csoda egy csabai csapat

jan 13, 2017 | Archív

Nagy fölénnyel nyerte a pozsonyi kadet női párbajtőrcsapat európai körversenyt a magyar válogatott. Pontosabban a békéscsabai négyes. A kvartettet ugyanis csupa AVA-s, Csiaki Dorottya,

Nagy fölénnyel nyerte a pozsonyi kadet női párbajtőrcsapat európai körversenyt a magyar válogatott. Pontosabban a békéscsabai négyes. A kvartettet ugyanis csupa AVA-s, Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta alkotta. Az ugyancsak pozsonyi kadet férfi tőrverseny kevésbé jól sikerült. 

Nem mindennapi bravúrt hajtott végre, nem mindennapi körülmények között Galli Zsolt négy békéscsabai tanítványa, Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra és Petri Renáta. Történt, hogy a hazai válogatónak is számító pozsonyi kadet női párbajtőr egyéni európai körversenyt vasárnapra, a csapatviadalt viszont péntekre tették a szervezők. Ezek után a szövetség hivatalosan nem delegált csapatot, a békéscsabaiak – akik egyébként a korosztály élmezőnyét adják – azonban vállalták a szlovákiai hosszú hétvégét, és már csütörtökön nekiindultak, s elindultak csapatban is – természetesen szövetségi jóváhagyással, magyar válogatottként. 

Csiaki Dorottya, Kazár Dóra, Dékány Kinga, Petri Renáta: csoda egy csabai csapat.

És ha már ott voltak, akkor hatalmas fölénnyel meg is nyerték a versenyt! Legyőzték Ukrajna harmadik és első csapatát, az Egyesült Államokat és a döntőben Izraelt. (Hiányoztak a mezőnyből az olaszok és az oroszok.) A legszorosabb meccsük 45:34 volt, és Dékány Kinga, Petri Renáta, valamint Kazár Dóra valamennyi mérkőzésén egyaránt pozitív mérleggel zárt. Nos, ebben a fegyvernemben bátran kijelenthetjük, hogy ez egészen ritka és különleges bravúr… Arről nem is beszélve, hogy a csapat ezzel rendkívül értékes európai ranglistapontokat szerzett, ami majd a plovdivi korosztályos Eb sorsolásánál kamatozhat… Úgyhogy, szép volt, lányok, hajrá, Csaba…!

Kadet férfi tőrözőinknek nem sikerült a pozsonyi európai körverseny. A 32 annak ellenére a végállomást jelentette a mienknek, hogy a mezőnyből hiányoztak többek között az olaszok, az oroszok és az amerikaiak. Ráadásul a 32 közé is mindössze két magyar jutott a 19-ből, Nedeljkovic Mateja és Mihályi Andor. Tegyük hozzá, hogy utóbbi 2002-es születésű, így neki még van ideje a javításra. Legyőzőink között ráadásul akadt ukrán, svéd, cseh, sőt chilei vívó is. Úgyhogy van hová fejlődnünk a plovdivi Európa-bajnokságig, gyerünk, fiúk!

Eredmények. Kadet férfi tőr európai körverseny, Pozsony, 143 induló. A csoportmérkőzéseken: Nedeljkovic Mateja 6 győzelem/0 vereség, Mihályi Andor 5/1, Flores-Henriquez Patrik 5/1, Beke Vince 4/1, Suha Ádám 4/1, Korom Erik 4/2, Maior Mátyás 4/2, Koreny Mihály 3/2, Molnár Martin 3/2, Rais Krisztián 3/3, Nagy Szilárd 3/3, Szemes Gergő 3/3, Tóth Gergely 3/3, Szántay Benedek 2/3, Nehéz Denisz 2/4, Darabos Vince 2/4 (továbbjutottak), Kovács Gergely 1/5, Bernát Máté 0/6, Makk Domonkos 0/5 (kiestek). 

A legjobb 64 közé jutásért: Suha-Darabos 15:8, Mihályi-Nikolic (horvát) 15:5, Tóth-Pizzignacco (svéd) 15:7, Szemes-Zoons (holland) 15:12, Beke-Kohler (német) 14:15, Rais-Isaksson (svéd) 10:15, Szántay-Herey (francia) 13:15, Maior-Meier (német) 8:15, Molnár-Kulikov (ukrán) 14:15, Korom-Tesarik (cseh) 14:15, Nagy-Praus (német) 9:15, Flores-Henriquez-Skalii (ukrán) 5:15, Nehéz-König (cseh) 8:15, Koreny-Ahlstedt (svéd) 14:15.

A legjobb 32 közé jutásért: Nedeljkovic-Leman-Loubiere (francia) 15:11, Mihályi-Tesarik (cseh) 15:3, Szemes-Andriamampianina (francia) 8:15, Suha-Pinson (francia) 6:15, Tóth-Otayaza (chilei) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Nedeljkovic-Eich-Gozzi (francia) 14:15, Mihályi-Praus (német) 13:15.

Végeredmény: 1. Szavin (francia), 2. Andriamampianina (francia), 3. Li (horvát) és Archimbaud (francia), …20. Nedeljkovic Mateja, …22. Mihályi Andor, …44. Suha Ádám, …52. Szemes Gergő, …56. Tóth Gergely, …65. Flores-Henriquez Patrik, …68. Beke Vince, …71. Maior Mátyás, …73. Korom Erik, 74. Molnár Martin, …77. Koreny Mihály, 78. Rais Krisztián, …87. Nagy Szilárd, …96. Szántay Benedek, …101. Darabos Vince, …106. Nehéz Denisz, …113. Kovács Gergely, …127. Makk Domonkos, …130. Bernát Máté.

Kadet női párbajtőrcsapat európai körverseny, Pozsony, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Ukrajna 3 45:21 (Kazár +11, Petri +7, Dékány +6).

Negyeddöntő: Magyarország-Egyesült Államok 45:34 (Dékány +7, Kazár +3, Petri +1).

Elődöntő: Magyarország-Ukrajna 45:29 (Dékány +7, Petri +6, Kazár +3).

Döntő: Magyarország-Izrael 45:26 (Petri +8, Kazár +6, Dékány +5).

Végeredmény: 1. Magyarország (Csiaki Dorottya, Dékány Kinga, Kazár Dóra, Petri Renáta, edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Plásztán Attila),  2. Izrael, 3. Ukrajna.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események