Csöndes ázsiai vasárnap

nov 12, 2017 | Archív

Egyik helyszínen sem szereztek meglepetést csapataink Ázsiában. A 16 között papíron erősebb riválistól a férfi tőrözők és a női párbajtőrözők is kikaptak. Utóbbiak a 10., előbbiek a 16. helyen zártak.

Talán párbajtőrben volt nagyobb esély arra, hogy a Szász-Kovács Emese vezette válogatott borsot törjön a világranglistán jóval előttünk álló olaszok orra alá, de nem sikerült. A kínai Szucsouban rendezett csapat Világkupán tán alakulhatott volna jobban is a sorsolásunk – az olaszok helyett az ukránokat kaphattuk volna -, de ez jutott. Esélyt pedig nem sokat hagytak az itáliaiak, 29:45 lett a vége. A részletekről nem számolt be a viadal honlapja, de a különbséget látva ez nem is annyira lényeges… A folytatásban a hölgyek dicséretesen helyt álltak, előbb Kanadát (35:31), majd Hongkongot (45:24) győzték le, végül a 9. helyért az olimpiai bajnok románokkal szemben 45:38-as vereséget szenvedtünk, mindez a tizedik helyet jelentette.

Tizedik helyen zárt Kínában a Várnai Vivien, Szász-Kovács Emese, Budai Dorina, Szabó Réka összeállítású válogatott.

Tokióban fiatal és “csonka", tartalék nélküli csapatunk  – Dósa Dani, Németh András, Frűhauf Benjámin – az elvárható minimumot teljesítette. A 16 közé jutásért a trió legyőzte Tajpejt (45:27), utána viszont az esélyesebb franciáktól (23:45), majd a helyosztón Hongkongtól (34:45) vereséget szenvedett. A 13-16. helyért nem állt fel csapatunk, vélhetően valaki megsérült hármójuk közül, reméljük, nincs komoly baj… Ezzel a válogatott a 16. helyen végzett. Pedig meglepetések itt is születnek néha – a világranglistán mögöttünk álló dán csapat Olaszországot és Kínát legyőzve jutott a legjobb négy közé…

Eredmények. Férfi tőrcsapat Világkupa, Tokió, 20 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Tajpej 45:27 (Dósa +12, Frűhauf +8, Németh -2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Franciaország 23:45 (Frűhauf -5, Dósa -7, Németh -10).

A 9-16. helyért: Magyarország-Hongkong 34:45 (Dósa 0, Németh -2, Frűhauf -9).

A 13-16. helyért: Magyarország visszalépett a folytatástól.

Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2.Korea , 3. Japán, …16. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Németh András).

Női párbajtőrcsapat Világkupa, Szucsou, 20 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Olaszország 29:45.

A 9-16. helyért: Magyarország-Kanada 35:31.

A 9-12. helyért: Magyarország-Hongkong 45:24.

A 9. helyért: Magyarország-Románia 38:45.

Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Korea, 3. Észtország, …10. Magyarország (Budai Dorina, Szabó Réka, Szász-Kovács Emese, Várnai Vivien).

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események