Csöndes hétkezdet Vuhsziban

júl 23, 2018 | Archív

A világbajnokság második döntős versenynapján egyetlen győztes magyar asszónak örülhettünk. Férfi párbajtőrben mindhárom magyar kiesett a 64-ben, női tőrben Kreiss Fanni jutott el a legjobb 32-ig.

A vuhszi világbajnokságon hétfőn a férfi párbajtőr és a női tőr egyéni versenyt rendezték. Mindkét fegyvernemben három-három magyar vívó jutott a legjobb 64 közé. Magyar idő szerint kora hajnalban a férfiak kezdték a napot és a hetet, és a mieink az első körben rendkívül egységesen teljesítettek. Sajnos. Ugyanis Rédli András, Bányai Zsombor és Berta Dániel egyaránt 15:12-es vereséget szenvedett. Tavalyi világbajnoki bronzérmesünk, Rédli András a svájci Bayard-tól, Zsombor a kazah Alexanyintól, Dani a lengyel Zawrotniaktól kapott ki, és ezzel ebben a fegyvernemben számunkra be is fejeződött a világbajnokság. 

Rédli András (jobbra) nem bírt a svájci Bayard-ral.

Sokkal jobban női tőrben sem jártunk. Itt Kreiss Fanni egyetlen tussal, 15:14-re legyőzte a hazai páston szereplő kínai Si Jüt a nyitókörben, ám több sikerélmény nem jutott erre a napra a mieinknek. A 64 között Mohamed Aida és Kondricz Kata egyaránt 15:9-re kapott ki az amerikai Rosstól, illetve Kiefertől, és a 32-ben Fanni is búcsúzott. Attól a francia Thibus-től szenvedett 15:8-as vereséget, akit az újvidéki Európa-bajnokságon nagy bravúrral sikerült legyőznie. 

Mohamed Aida (balra) az amerikai Ross-tól szenvedett vereséget a 64 között.

A mieink számára ezzel véget is ért a hétfői versenynap, kedden az egyéni számok utolsó döntőit rendezik női kardban, illetve férfi tőrben. Előbbiben három, utóbbiban egy magyar lesz majd érintett. Megkezdődnek a csapatversenyek is, férfi kardban és női párbajtőrben a legjobb 8-ig jut el a mezőny. Hajrá, magyarok!

Eredmények. Világbajnokság, Vuhszi.

Férfi párbajtőr egyéni, 170 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Rédli András-Alexis Bayard (svájci) 12:15, Bányai Zsombor-Dmitrij Alexanyin (kazah) 12:15, Berta Dániel-Radoslaw Zawrotniak 12:15.

Végeredmény: 1. Yannick Borel (francia), 2. Ruben Limardo Gascon (venezuelai), 3. Bogdan Nyikisin (ukrán) és Roman Szvicskar (ukrán), …37. Rédli András, …52. Berta Dániel, …54. Bányai Zsombor, …130. Peterdi András.

Női tőr egyéni, 106 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Kreiss Fanni-Si Jü (kínai) 15:14, Mohamed Aida-Nicole Ross (amerikai) 9:15, Kondricz Kata-Lee Kiefer (amerikai) 9:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Kreiss Fanni-Ysaora Thibus (francia) 8:15.

Végeredmény: 1. Alice Volpi (olasz), 2. Ysaora Thibus (francia), 3. Arianna Errigo (olasz) és Ines Boubakri (tunéziai), …24. Kreiss Fanni, …52. Mohamed Aida, …62. Kondricz Kata, …70. Lupkovics Dóra.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események