Csöndes nap Tajpejben

aug 23, 2017 | Archív

Az eddigi kimagasló sikerek után (egyéniben 3 arany- és 1 ezüstérem) a magyar férfi kardcsapat a negyeddöntőben, a női párbajtőrcsapat a nyolcaddöntőben esett ki a tajpeji Universiadén.

Minden azért nem sikerülhet. Az Universiade egyéni versenyein a már magasabb szinten is “ledoktorált” egyetemistáink, Szatmári András, Márton Anna, Kreiss Fanni, illetve a “doktori disszertáció előtt álló” Bányai Zsombor révén a magyarok domináltak. A szerdán kezdődő csapatversenyek első napján mindez nem sikerült. 

Női párbajtőrben, sajnos, sokadszor is bebizonyosodott, hogy felnőtt korosztályban nagy lenne a baj – ha nem lenne Szász-Kovács Emesénk… Az Universiadén két Eb-t, illetve vb-t megjárt vívóval állt fel a csapat (Budai Dorina, Mihály Kata), de így sem sikerült a nyolc közé jutás – ráadásul a jegyzőkönyv alapján mindez nem a másik két versenyzőn múlott. A magyarok Hollandia legyőzése után (45:25) a nyolcaddöntőben Svájccal kerültek szembe, és 34:31-es vereséget szenvedtek. Az Universiadén – megint csak a jegyzőkönyv tanúsága szerint – az alsóházi helyosztókat nem rendezték meg, ezzel a mieink számára véget ért a nap. 

Női párbajtőrcsapatunk: Siklósi Enikő, Mihály Kata, Budai Dorina és Szabó Laura.

Két meccs jutott a kardcsapatnak is, ám mivel itt a 16-ba kerülésért nem kellett vívni, ez negyeddöntős búcsút jelentett, igaz, különösebben annak sem örültünk. Itt a nyolcaddöntőben a lengyelek legyőzéséhez nem férhetett kétség (45:23), majd a négy közé jutásért az olaszok következtek. Ők – némi jóindulattal… – a második csapatukkal álltak fel, nálunk azért vívott az aktuális világbajnok és Universiade-győztes Szatmári András, és a tavalyi csapat vb-ezüstérmes Iliász Nikolász, ennek tükrében a 45:34-es vereség kicsit fájó. 

Férfi kardcsapatunk: Szatmári András, Péch Miklós, Puy Sebestyén és Iliász Nikolász.

Na de ilyen előzmények után mindez legfeljebb apró szépségtapaszt jelent. A magyar vívóküldöttség a továbbiaktól függetlenül is extrát nyújtott Tajpejben. És még messze a vége! Csütörtökön a férfi párbajtőr- és a női tőrcsapatok versenyével folytatódik az Universiade. 

Eredmények. Universiade, Tajpej. Női párbajtőrcsapat, 20 induló. A legjobb 16 közé jutásért: Magyarország-Hollandia 45:25 (Budai +14, Mihály +2, Siklósi +2, Szabó +2).

Nyolcaddöntő: Magyarország-Svájc 31:34 (Siklósi +2, Szabó -1, Budai -1, Mihály -3).

Végeredmény: 1. Ukrajna, 2. Egyesült Államok, 3. Lengyelország, …13. Magyarország (Budai Dorina, Mihály Kata, Siklósi Enikő, Szabó Laura).

Férfi kardcsapat, 15 induló. Nyolcaddöntő: Magyarország-Lengyelország 45:23 (Iliász +11, Szatmári +4, Péch +2).

Negyeddöntő: Magyarország-Olaszország 34:45 (Puy 0, Iliász -3, Szatmári -4, Péch -4). 

Végeredmény: 1. Korea, 2. Irán, 3. Olaszország, …5. Magyarország (Iliász Nikolász, Péch Miklós, Puy Sebestyén, Szatmári András).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM