Csupa-csupa aranyköpés

márc 5, 2018 | Archív

Nyolc aranyérmes mondta el néhány mondatban a boldogságát, no meg a két válogatott edző. Nagyszerű estét zártunk - aranyérmes lett a kadet női párbajtőr- és a férfi kardcsapat! Gratulálunk!

Büki Lili: “Magabiztosak voltunk az évközi eredményeink okán, de azért én nagyon izgultam életem első világversenyén. Nagyon jó volt ebben a csapatban vívni! Köszönöm mesteremnek, Plásztán Attilának, a szüleimnek, a barátaimnak, és mindenkinek, aki segített!”

Dékány Kinga: “Még fel sem fogom, hogy mit jelent Európa-bajnoknak lenni, nagyon izgalmasan alakult a befejezés… Szenzációsan zárult ez az Eb, még egyszer köszönöm mindazoknak, akiknek az egyéni verseny után! Galli Zsolt mesternek, szüleimnek, barátaimnak. Plusz még kabalafiguránknak, Jánosnak, aki a szezon eleje óta velünk van, ő is a siker részese.”

Kolczonay Borbála: “Újoncként lettem Európa-bajnok, nagyon örülök. Miként annak is, hogy beugróként nem ment rosszul a vívás. Utána pedig a kispadról kiabálva próbáltam segíteni… Köszönöm édesapámnak, aki egyben a mesterem is, édesanyámnak, barátaimnak, no meg a kutyámnak.”

Muhari Eszter: “Megnyugtató volt, hogy ilyen magabiztos győzelmekkel jutottunk el a döntőig, de azt is tudtuk, hogy az más meccs lesz… Hogy izgultam-e az utolsó asszóm közben? Persze, de sikerült a tusokra koncentrálnom. Megbeszéltük a lányokkal, hogy győzelem után befutnak hozzám a pástra, ezt semmiképpen sem szerettem volna kihagyni… Én is újra szeretném megköszönni mindazoknak a segítségét, akiknek az egyéni verseny után. Mester, Apa, Anya, barátok.”

Partali Csaba, válogatott edző: “Olyan szezont produkáltak a lányok, ami után csak a legnagyobb dícséret hangján tudok szólni róluk. A kadet körversenyeken minden alkalommal legalább tíztusos különbséggel győztünk, és most sem volt mindez másként a döntőig. De azt tudtuk is, hogy nem lesz egyszerű az oroszok ellen. Hát nem volt az… És most talán az is segített, hogy ez a négy lány nagyszerű csapatot, közösséget alkot. Igazán öröm volt velük egész szezonban dolgozni!”

Baaken Mátyás: “Kétszeres Európa-bajnokok vagyunk! Jól sikerült az egész nap, és örülök, hogy nekem is jól ment a vívás. Tavaly kicsit talán nehezebb volt nyernünk, de nem szomorkodok, hogy így alakult. Köszönöm a mestereknek, a családnak, a barátoknak, mindenkinek!”

Kaiser Balázs: “Nagyszerű csapat vagyunk! Az egyéni bronzommal együtt csodálatos Európa-bajnokságot zártam, nagyon boldog vagyok. Köszönöm azoknak, akiknek legutóbb, Kovács Laurának, Édesanyámnak és az Újpestnek.”

Rabb Krisztián, nem sokkal azután, hogy lejött az utolsó asszójáról: “Hú, nagyon boldog vagyok, elképesztően örülök ennek az aranyéremnek. Az egész csapatnak jól ment a vívás. Izgultam a végén, de sikerült! Köszönöm Somlai Bélának, Ravasz Etelének és a szüleimnek!”

Urbán Tamás: “Nem vívtam egyetlen asszót sem, mégis részese lehetek ennek a sikernek, és ennek a nagyszerű csapatnak, úgyhogy nagyon boldog vagyok. A srácok szuperek voltak, köszönöm a mesteremnek, Bódy Benjáminnak, Édesanyámnak és Édesapámnak.”

Ravasz Etele, válogatott edző: “Nagyon jól vívtak egész nap a srácok! Sőt, nem csak ma, hanem az egész szezonban, edzéseken és versenyeken egyaránt szépen teljesítettek. Természetesen a tavalyi siker után az érem volt most is az elvárás, és titkon bíztunk az aranyban is. Sikerült, büszke lehetek a fiúkra, és nagyon boldog vagyok!”

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.