Csupa, csupa boldog nyilatkozat

ápr 6, 2014 | Archív

Az eredményekről már beszámoltunk. A magyar vívás, a magyar párbajtőr szakág ismét bizonyított, a kadet korosztályban kis híján mindent vitt! Világbajnoki arany-, ezüst- és

Az eredményekről már beszámoltunk. A magyar vívás, a magyar párbajtőr szakág ismét bizonyított, a kadet korosztályban kis híján mindent vitt! Világbajnoki arany-, ezüst- és bronzérem, helyezés. Sok-sok kép és nyilatkozat következik!

 

patrikdobalas(1)[1]
 Esztergályos Patrik a csúcson. Köszönheti saját magának, illetve jelen esetben a magyar küldöttségnek.
 
A nyilatkozatok elé lényeges bekezdés. Lehet, hogy a vívásban mindez kissé közhelyes, mégis fontosnak tartjuk megemlíteni! A magyar válogatott, a magyar küldöttség a döntők alatt fantasztikus hangulatot teremtett, fiataljaink egy emberként szurkoltak a páston lévő társuknak – szerencsére akadt is kinek… És ki tudja, hogy amikor Varga József kardválogatott edző a férfi párbajtőr vb döntő első szünetében, 5:0-ás amerikai vezetésnél harsány “Hajrá, magyarok!”-at vezényelt vagy harminc magyarnak, az mennyit ért Esztergályos Patrik későbbi aranyérem felé vezető úton. Ha csak egyetlen pici tust, vagy kicsi pluszt adott, már megérte. Meg egyébként is… És most lássuk, helyesebben olvassuk a főszereplők nyilatkozatait!
 
patrikegyedul(1)[1]
 Egy büszke világbajnok!
 
Esztergályos Patrik, kadet férfi párbajtőr világbajnok: “Elképesztő, fantasztikus érzés! A nap első asszójában az orosz ellenfelem előnyben volt, de váltottam, és sikerült fordítanom. Aztán jött két olasz, akikkel szemben az volt a taktika, hogy minden szituációban szúrjak, és ne is tegyem át a lábam a túlsó térfélre. Ez bejött. A négyes döntő előtti hisszabb szünetben nem is gondoltam a vívásra, a világbajnokságra. A családom, a barátaim jártak a fejemben, tényleg nem éreztem, hogy nyomasztana a tét. Persze, az utolsó asszót megelőzően átfutott az agyamon, hogy lesz-e még egyszer ilyen lehetőségem az életben, de igyekeztem nem foglalkozni vele. Amikor az első helyért a második három percben elkezdtem felzárkózni, akkor egyszer csak megéreztem, hogy nyerhetek. Igaz, amikor összejött, akkor ezt fel sem tudtam fogni, és azt hiszem, most is kell még egy-két nap, mire átérzem, mi történt valójában. Szeretném megköszönni Partali Csabának, Plásztán Attilának, szüleimnek, családomnak és az osztálytársaimnak a segitségét. Nagyon boldog vagyok!”
 
parbajtorsikeresek(1)[1]
 Andrásfi Tibor, Eitner Kinga, Csampa Zsolt elnök, Plásztán Attila, Esztergályos Patrik, Tóth Gergely és Danka Sándor. Sikeresek és sikerkovácsok. A képről hiányzik két otthonról szurkoló Mester, Partali Csaba és Godó Gábor.
 
Borosné Eitner Kinga fegyvernemi válogatott edző: “Hadd ugorjak vissza a tavalyi esztendőig! A tavalyi kadet Európa-bajnokság első helyezett csapatából ketten most is itt vannak, a jeruzsálemi Eb-n egyéni ezüstöt és csapat bronzot szereztünk, most meg egy arany, egy bronz és egy hetedik helyezés jött össze. Ez méltán igazolja, hogy nagyszerűen felkészített társasággal állunk szemben. A nyolcas döntőbe jutás reális elvárás volt a fegyvernemmel szemben, talán az éremesély is valósnak tűnt, de mivel kadet korosztályról beszélünk, ezért nehezebb az esélyekről beszélni. Mindhárom fiú nagyszerű eredménnyel zárta kadet pályafutását, jöhetnek a junior évek!
Siklósi Gergő szépen vívott ezúttal is. Európa-bajnoki második helyezése után hetedik lett, bizonyította, hogy a korosztály közvetlen élmezőnyéhez tartozik. Tóth Gergely az Eb-n éppen a másik Gergőtől kapott ki egy tussal, most bizonyította képességét. Okosan és jól vívott, ahogy tud. Patriknak ez az első kiemelkedő eredménye, szorgalmas, igyekvő és gondolkodó típus, megérett erre a sikerre. 0:5-ről, 3:8-ról és 13:14-ről fordított egy világbajnoki döntőben, ami hatalmas dolog!”
 
patrikkingagege(1)[1]
 Esztergályos Patrik, Eitner Kinga és Tóth Gergely. Virgázik a párbajtőr…
 
Tóth Gergely, kadet világbajnoki bronzérmes: “Nagyon örülök, fantasztikus érzés érmet nyerni, a verseny előtt csak reménykedni mertem ebben, úgyhogy most rettenetesen boldog vagyok! A negyeddöntőben az orosz ellen nagyon nehéz volt, Kinga és Sanyi bácsi tanácsai sokat segítettek abban, hogy sikerüljön átlendülnöm a holtponton. Az elődöntőben pedig Patrikot egyszerűen nem lehetett megverni. Az ő aranyérmére is hihetetlenül büszke vagyok, hatalmas teljesítmény, amit elért. Köszönöm a sok segítséget Danka Sanyi bácsinak, Farkas Gyuri bácsinak, Csobó Dávidnak, EitnerKingának, és természetesen a családomnak!”
 
nagykingadobogo[1]
 Nagy Kinga a dobogó második fokán. Nagy eredmény ez az ezüst…
 
Nagy Kinga, kadet világbajnoki ezüstérmes: “Minden egyes győzelmemnek nagyon örültem a direkt kieséses szakaszban. Fantasztikus ez az egész, nem is nagyon tudok mit mondani… Persze, van egy kicsi hiányérzetem, mivel 15:14-re kaptam ki egy világbajnoki döntőben, de azért olyan nagyon nem kesergek… A selejtezők során igazából nem is izgultam, aztán amikor jöttek a tizenötös asszók, a bevonulás, a sok szurkoló, akkor viszont annál jobban. Kijött a lépés, sikerült végrehajtanom a megbeszélt taktikát, talán a francia elleni negyeddöntőben volt a legnehezebb dolgom. Szeretném külön megköszönni a sok segítséget mesteremnek Godó Gábornak, Patócs Bélának, a családomnak és a masszőrömnek.”
 
nagykingaplatini[1]
 Nagy Kinga örül. Higgyék el, a látszat csal: Plásztán Attila sem haragszik…
 
Plásztán Attila, fegyvernemi válogatott edző: “Tulajdonképpen ez a nap is úgy kezdődött, mint a többi, negyed nyolckor kibuszoztunk a versenyre. Ilyen már sokszor volt. A többire viszont egyelőre nehezen találom a szavakat… Mindhárom lány 1998-as születésű, azaz még jövőre is kadet korosztályú, de bíztam bennük nagyon. Kinga ezen a napon a nehéz helyzeteket jól oldotta meg, jelentős hátrányból is fordítani tudott, ilyet még nem láttam tőle eddig! Elhitte, hogy meg tudja csinálni azokat az akciókat, amiket gyakoroltunk, és meg is csinálta azt, amit kellett. Talán, ha a döntő középső szakasza jobban sikerül, akkor még boldogabbak lehetnénk. De így is csodálatos ez az ezüstérem, a siker közös, köszönöm a munkáját Kovács Ivánnak, Mincza Ildinek és Godó Gábornak!
Hadd ejtsek néhány szót Patrikról is, elvégre egyesületemben, Tatán vív. Felemelő érzés őt világbajnokként látni, a tanítányom tanítványa lett az aranyérmes! Elvégre mesterével, Partali Csabával huszonkét éve dolgozunk együtt, jó ideig vívóként, mostanság meg edzőként. Úgyhogy pityeregtünk is közösen egy kicsit a telefonban. Patrik szenzációsan vívott egész nap, a legnehezebb pillanatokban sem hunyt ki a szeméből a fény, éreztem, hogy világbajnok lehet!” 

2014. április 06.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM