Dadi iskolavívás, Príma-díjas főszervezővel

szept 21, 2016 | Archív

Mire jók az ismeretségek és a sikerek…? Úgy kezdődött, hogy több mint két éve lett ifi olimpiai bajnok Esztergályos Patrik, akinek akkori osztálytársának édesanyja igazgatta a dadi

Mire jók az ismeretségek és a sikerek…? Úgy kezdődött, hogy több mint két éve lett ifi olimpiai bajnok Esztergályos Patrik, akinek akkori osztálytársának édesanyja igazgatta a dadi református iskolát. Nos, ma már Dadon diákolimpiai érmes vívók vannak, közel hatvanan párbajtőröznek, a főszervező pedig egy újdonsült megyei Príma-díjas, Plásztán Attila.

Egy kapcsolattal kezdődött tehát a sulivívás egyik aktív szereplőjének kapcsolódása az egyre népszerűbb programhoz. Tán a dadiak sem sértődnek meg, ha elmondjuk, hogy a település mintegy 25 kilométerre fekszik Tatától és Tatabányáról egyaránt, és a fentiekből könnyű kiszámolni, hogy a harmadik tanév (vagy szezon…) kezdődik úgy Dadon, hogy a vívás is szerepel az iskolai programban. 

dadi-vivas Schrantz Zsolt, a helyi testnevelő, Plásztán Attila, Juhász Bence edző és Somlai Béla szakmai alelnök „felügyeli” a dadi iskolai vívást.

A kezdeti kapcsolódási pontot Plásztán Attila “fejlesztette” tovább. Juhász Bence vívóedző és Schrantz Zsolt testnevelő tanár vezényletével mára már ott tartunk, hogy az iskola több mint 120 diákjának csaknem a fele vívást is tanul! Méghozzá nem is akárhogyan! A júniusi diákolimpián ugyanis a dadi reformárus iskola ifjú tehetségei, Juhász Bence tanítványai két érmet is nyertek párbajtőrben – ami több mint nagyszerű bemutatkozás!

platini-michl Plásztán Attila a megyei Príma-díjjal, és az egyik díjátadóval, Michl József tatai polgármesterrel.

A főszervező, Plásztán Attila munkáját persze nem csak ezért ismerték el a napokban megyei Príma-díjjal. “Platini” a tatai és a tatabányai – no meg a dadi… – vívás motorja, első embere, aktív edzőként junior egyéni Európa-bajnoka van (Kun Anna), a női párbajtőrválogatott edzőként működik, a honi versenybírói bizottság elnöke, és a fegyvernem legrangosabb hazai viadalainak főbírója, főszervezője. Gratulálunk a kitüntetéshez!

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM