Debreceni szereplés az U23-as Európa-bajnokságon

jún 26, 2014 | Archív

Két debreceni vívó képviselte a magyar színeket a tbiliszi U23-as Európa-bajnokságon. Közülük Zavoda Dóra szerepelt jobban: a női párbajtőrözők versenyében a 18. helyen zárt. A

Két debreceni vívó képviselte a magyar színeket a tbiliszi U23-as Európa-bajnokságon. Közülük Zavoda Dóra szerepelt jobban: a női párbajtőrözők versenyében a 18. helyen zárt.

 

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége úgy döntött: nem vesz részt hivatalos magyar válogatott a tbiliszi U23-as Európa-bajnokságon. Ennek elsősorban az volt az oka, hogy a napokban zajló verseny teljes mértékben kettészeli a világbajnoki felkészülést, és a legjobb 23 éven aluliak vagy a vb-re készülnek, vagy edzőpartnerként segítik a legjobbakat, A másik indok az volt, hogy Tbiliszi nem a szomszédban van, és a grúz fővárosba nem két fillér eljutni. 

 

Ugyanakkor nem akarta elvenni az MVSZ a lehetőséget azoktól, akik klub-, vagy saját költségen el akartak indulni a korosztályos Eb-n, és azoknak, akik a ranglista első 15 helyezettje között vannak, engedélyezte a „fakultatív” részvételt. Két debreceni vívó vállalta a „kalandot”, és a női párbajtőröző Zavoda Dóra, illetve a férfi párbajtőröző Makray Bence rajthoz állt Tbilisziben. 

 
A verseny előbbinek sikerült jobban, a csoportmérkőzéseken magabiztosan jutott tovább, a 16 közé jutásért viszont alulmaradt orosz ellenfelével szemben. Makray ugyanakkor nem jutott tovább a csoportkörből. 
 
Eredmények. U23-as női párbajtőr egyéni Európa-bajnokság, Tbiliszi, 35 induló. Csoportmérkőzések: Zavoda Dóra 4/2. 
A legjobb 16 közé jutásért: Zavoda-Krapina (orosz) 12:15.
Végeredmény: 1. Briasco (olasz), 2. Licsagina (orosz), 3. Zagala (lengyel) és Pytka (lengyel), …18. Zavoda Dóra.
 
U23-as férfi párbajtőr egyéni Európa-bajnokság, Tbiliszi, 53 induló. Csoportmérkőzések: Makray Bence 1/5 (kiesett).

Végeredmény: 1. Guszev (orosz), 2. Santarelli (olasz), 3. Liu (orosz) és Rocco (olasz), …47. Makray Bence. 

 

2014. június 26.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események