Dékány Kinga negyeddöntőben zárt

okt 8, 2018 | Archív

Rabb Krisztián nyitónapi aranyérme után hetedik helyezés jutott a Buenos Aires-i ifjúsági olimpián. Női párbajtőrben Dékány Kinga a negyeddöntőben szenvedett minimális különbségű vereséget.

A Vasas ifjú kardozójának nagyszerű sikere után ismét közel járt egy újabb fiatal tehetségünk a csodaszép sikerhez. Az ifjúsági olimpia vívóversenyeinek második napján a női párbajtőrözők léptek pástra, közte Dékány Kinga. A békéscsabaiak reménysége felnőtt magyar bajnokként állt rajthoz Buenos Aires-ben, és a csoportmérkőzéseket négy győzelemmel, valamint két vereséggel zárta. 

A direkt kieséses folytatásban Galli Zsolt tanítványa a nyolcaddöntőben biztosan, 15:10-re győzte le a Costa Rica-i Dnyer Villá-t. A következő asszóban egy régi ismerős, az ukrán Csornij következett, és a kiélezett mérkőzésen a hosszabbításra bízták a felek a döntést. 13:13 után a mindent eldöntő találatot, sajnos, az ellenfél vitte be, és ezzel Kinga a hetedik helyen végzett, gratulálunk! Legyőzője egyébként később megnyerte a számot.

Az ifjúsági olimpia egyéni vívóversenyeinek utolsó napján, kedden, női kardban Pusztai Lizáért izgulhatunk, hajrá, magyarok!

Eredmények. Ifjúsági olimpia, Buenos Aires.

Női párbajtőr egyéni, 14 induló. A csoportmérkőzésen: Dékány Kinga 4 győzelem/2 vereség.

Nyolcaddöntő: Dékány-Dyner Villa (Costa Rica-i) 15:10.

Negyeddöntő: Dékány-Csornij (ukrán) 13:14.

Végeredmény: 1. Katerina Csornij (ukrán), 2. Hszieh Kaylin (hongkngi), 3. Veronika Bieleszova (cseh), …7. Dékány Kinga (edző: Galli Zsolt, válogatott edző: Partali Csaba).

Férfi párbajtőr egyéni. Végeredmény: 1. Davide di Veroli (olasz), 2. Paul Veltrup (német), 3. Haszan Baudonov (kirgiz). 

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.