Doha: többet ilyet soha!

dec 6, 2015 | Archív

A férfiak után Szász Emesének sem sikerült különösebben a katari női párbajtőr Grand Prix. Világbajnoki ezüst- és bonzérmesünk a legjobb 32 között búcsúzott. Szász

A férfiak után Szász Emesének sem sikerült különösebben a katari női párbajtőr Grand Prix. Világbajnoki ezüst- és bonzérmesünk a legjobb 32 között búcsúzott.

 

Szász Emese kiemeltként szombaton lépett pástra az ázsiai Grand Prix helyszínen. Elsőként az olasz Tesserin következett, és a magyar klasszis 15:12-re vette az akadályt. A 16 közé jutásért a koreai Choivolt az ellenfél, és az asszó közepéig nem is volt semmi gond, Emese a második harmad közepén még 6:4-re vezetett. Ekkor azonban valami megfordult, a koreai átvette a vezetést, Emesének támadnia kellett, és ebben ezúttal nem volt eredményes. A vége 8:15 lett. 

 

 Szász Emese az olasz Tesserinen túljutott, ezúttal is talál.
 
Három verseny van még hátra az egyéni olimpiai kvalifikációból a jövő esztendő első három hónapjában. Összességében elmondható: Szász Emesének továbbra sincs különösebb aggódnivalója, a világranglsita élmezőnyében szerepel, jelen állás szerint ott lesz a riói olimpián.
 
Női párbajtőr Grand Prix, Doha, 159 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Szász-Tesserin (olasz) 15:12.
A legjobb 16 közé jutásért: Szász-E. Choi (koreai) 8:15.

Végeredmény: 1. , 2. , 3. és, …18. Szász Emese. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM