Dohai GP és junior ob a hétvégén

dec 7, 2017 | Archív

Nem lassítunk karácsonyig! Ezen a hétvégén Dohában lesz a férfi és női párbajtőr Grand Prix-t, magyar szereplőkkel. Idehaza pedig az integrált junior országos bajnokságot rendezzük a sportcsarnokban.

Az ezüstvasárnapi hétvégén sem a karácsonyi bevásárlás lesz vívóink programja. Legalábbis a junioroké és edzőiké semmi esetre sem. A Magyar Vívó Szövetség ugyanis a felnőtthöz hasonlóan a junior korosztályban is összevont egyéni és csapat országos bajnokságot rendez szombaton és vasárnap a Gerevich Aladár Nemzeti Sportcsarnokban. A közös ob alól egyedül a férfi kard szakág kért és kapott “felmentést”, a válogatottak ugyanis németországi edzőtáborozás után részt vesznek a nem válogató dormageni junior Világkupán. (Számukra jövő hét végén rendezik az ob-t.) A nevezési listák alapján ismét garantálható a teltház a sportcsanokban, junior férfi párbajtőrben például 138-an neveztek! A válogatásba kiemelt szorzóval számító ob, egyben a szezon junior Magyar Kupa-sorozatának utolsó állomása lesz, azaz szombaton nemcsak egyéni magyar bajnokokat, hanem kupagyőzteseket is köszönthetünk – sportágunk újkorában most először. 

A felnőttek decemberben Grand Prix-körüket vívják, azaz a világranglistába kiemelt szorzóval számító egyéni versenyeket rendezik. A tőrözők számunkra nem sok sikert hozó torinói állomását követően a párbajtőr és az ázsiai helyszín, Doha következik. Mivel a verseny nem számít a hazai válogatásba, ezúttal a két fegyvernemben öten lépnek majd pástra. A férfiaknál két olimpiai bronzérmesünk, Rédli András és Somfai Péter mellett Siklósi Gergely, a nőknél pedig a riói aranyérmes Szász-Kovács Emese és Mihály Kata lesz ott Katarban. 

A versenyeket kövessétek honlapunkon keresztül, illetve a sportcsarnokban…!

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események