Dorina a nyolcaddöntőben zárt

jan 20, 2018 | Archív

Egy tus választotta el a 8 közé jutástól Budai Dorinát a havannai női párbajtőr Vk-n. Ugyanakkor nem jutott a legjobb 32 közé Dósa Dániel a párizsi férfi tőr egyéni Világkupán.

A párizsi szombat magyar szempontból egyetlen asszót hozott. Miután a legjobb 64 közé egyedül Dósa Dániel jutott, így neki szurkolhattunk a férfi tőrözők egyik legrangosabb egyéni Világkupa-viadalán. A kínai Si nem tűnt legyőzhetetlen ellenfélnek, a világranglistán Dani mögött foglal helyet, de a meccs közepétől az ázsiai dominált, és végül 15:12-re nyert, Dani pedig búcsúzott. A francia fővárosban vasárnap a Vk csapatversenyével fejeződik be a hétvégi vívógála, a 16 közé kerülésért Fehéroroszországgal találkoznak a mieink.

Havannában két magyar jutott a legjobb 64 kozé, és az első körben mindketten 15:10-re végeztek. Budai Dorina nyert a francia Rembi, Várnai Vivien kikapott a koreai Kong ellenében. Dorina a következő körben az ugyancsak francia Coquinnel mérkőzött, és ismét győzni tudott, ezúttal egy tussal, 12:11-re. Ezzel nyolcaddöntőbe jutott, aminél előrébb felnőtt Világkupában még sosem végzett a Honvéd versenyzője. Nem sok hiányzott az igazán nagy bravúrhoz sem. A 8 közé jutásért a riói bronzérmes, világranglista harmadik kínai Szun Jiventől hosszabbításban, egyetlen tussal szenvedett 6:5-ös vereséget Dorina, aki ezzel a nyolcaddöntőben búcsúzott. Folytatás vasárnap a csapatversenyen, ahol a nyolcaddöntőben Lengyelország lesz az ellenfél. 

Volt oka az örömre Budai Dorinának.

Eredmények. Férfi tőr egyéni Világkupa, Párizs, 250 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Si (kínai) 12:15. 

Végeredmény: 1. Foconi (olasz), 2. Garozzo (olasz), 3. Avola (olasz) és Mertine (francia), …44. Dósa Dániel, …150. Mátyás Bálint, …162. Mészáros Tamás, …167. Kiss Dániel, …170. Frűhauf Benjámin, …240. Bellovicz Gábor.

Női párbajtőr egyéni Világkupa, Havanna, 145 induló. A legjobb 32 közé jutásért: Budai-Rembi (francia) 15:10, Várnai-Kang (koreai) 10:15.

A legjobb 16 közé jutásért: Budai-Coquin (francia) 12:11.

Nyolcaddöntő: Budai-Szun Jiven (kínai) 5:6.

Végeredmény: 1. Vitalis (francia), 2. Li (koreai), 3. Kong (hongkongi) és Szun (kínai), …16. Budai Dorina, …57. Várnai Vivien, …83. Kun Anna, …124. Gnám Tamara.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események