Dósa Dani a főtáblán

máj 19, 2018 | Archív

A sanghaji tőr Grand Prix második napján a férfi selejtezőket rendezték. Az egyetlen magyar induló, Dósa Dániel bejutott a legjobb 64 közé. Folytatás a hölgyeknek és az uraknak egyaránt vasárnap.

Magyar részről röviden elintézhetjük a sanghaji férfi tőr Grand Prix második napját. Egyetlen indulónk, fegyvernemünk 23 esztendős legjobbja, Dósa Dani egy értékes selejtezős kört követően (5/1), egy még értékesebb győzelemmel (Pogrebniak, 15:11) bejutott a legjobb 64 közé. Folytatás a nőknek és a férfiaknak egyaránt vasárnap. Hajrá, magyarok!

Dósa Dani "egyke" magyarként jutott a sanghaji GP 64-es táblájára.

A végére egy érdekesség. A 170 indulós mezőnyből mindössze 65 volt az európai. Ez egyfelől, persze, magyarázható a helyszínnel is. Ám a tendencia nagyon fontos, és elsősorban a férfi tőrre igaz. A világ minden részében fejlődik a vívás, korábban egyszerűen elképzelhetetlen volt, hogy egy rangos világverseny magas indulószámának alig egyharmadát adja az öreg kontinens. Úgyhogy, ez igazán nagy dolog: hajrá, vívás!

Eredmények. Férfi tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 170 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 5 győzelem/1 vereség.

A legjobb 64 közé jutásért: Dósa-Pogrebniak (ukrán) 15:11.

Vasárnap a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Choupenitch (cseh) 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM