Dósa Dani győzött Pozsonyban

szept 16, 2018 | Archív

Dósa Dani nyerte a Pozsonyban rendezett férfi tőr szatellitversenyt. A tőrözők szezonnyitóján Frűhauf Benjámin a hatodik, Szalai Szonja a nyolcadik lett. Vasárnap a női párbajtőrözők lépnek pástra.

Dósa Dani győzött Pozsonyban

Dósa Dani nyerte a Pozsonyban rendezett férfi tőr szatellitversenyt. A tőrözők szezonnyitóján Frűhauf Benjámin a hatodik, Szalai Szonja a nyolcadik lett. Vasárnap a női párbajtőrözők lépnek pástra.

A hét végén tovább folytatódik a felnőtt szatellitversenyek sorozata. Ezúttal Pozsony ad otthont férfi és női tőrben, valamint női párbajtőrben a Világkupa-pontokat is adó sorozatnak. A közeli helyszínnek köszönhetően számos magyar pástra lépett a szlovák fővárosban, mi tőbb férfi tőrben csaknem a komplett válogatott rajthoz állt. A versenyen a győzelmet esélyeshez méltó vívással Dósa Dániel szerezte meg. A nap folyamán 15:9 volt a legszorosabb asszója, a döntőben a horvát Filest verte 15:7-re. Frűhauf Benjámin a hatodik helyen végzett, míg a női mezőnyben Szalai Szonja nyolcadik lett.

A pozsonyi hétvége vasárnap a női párbajtőrözők versenyével folytatódik – ugyancsak számos magyar indulóval.

Eredmények. Férfi tőr egyéni szatellitverseny, Pozsony, 89 induló. Végeredmény: 1. Dósa Dániel (edző: Beliczay Sándor), 2. Files (horvát), 3. Reichetzer (osztrák) és Serri (szlovák), …6. Frűhauf Benjámin. A döntőben: Dósa-Files (horvát) 15:7.

Női tőr egyéni szatellitverseny, 61 induló. Végeredmény: 1. Cammilletti (olasz), 2. Ricci (olasz), 3. Rentier (francia) és Walczyk (lenygel), …8. Szalai Szonja.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM