Duplán válogattak a párbajtőrözők

márc 30, 2014 | Archív

A tatai edzőtáborba költöztek a párbajtőrözők. Ezúttal azonban nem edzettek, hanem versenyeztek: a férfiaknak és a hölgyeknek egyaránt dupla válogatót rendeztek szombaton és vasárnap

A tatai edzőtáborba költöztek a párbajtőrözők. Ezúttal azonban nem edzettek, hanem versenyeztek: a férfiaknak és a hölgyeknek egyaránt dupla válogatót rendeztek szombaton és vasárnap az Iron Trade Kupáért. A győzelmet Tóth Hajnalka és Szász Emese, illetve Somfai Péter és Szényi Péter szerezte meg.

A jelek szerint a felnőtt nemzetközi versenynaptár egy hónapos szünetét a párbajtőrözők korántsem pihenéssel töltik. Szombaton és vasárnap ugyanis Tatán, az edzőtáborban rendezték a nemzetközi Iron Trade Kupát, amely a férfiaknak és a nőknek is dupla válogatót jelentett. 

 
A hölgyeknél érvényesült a papírforma, szombaton a visszatérése óta egyre stabilabb korábbi vilgbajnok Tóth Hajnalka, vasárnap a világranglista második helyén álló klasszisunk, Szász Emese győzött.
 
irontrade[1]
A képen Plásztán Attila tatai klubvezető, az ezüstérmes, junior vb-re készülő Kuna Anna mestere, Havellant István, az Iron Trade tulajdonosa, Michl József tatai polgármester, no meg a női verseny helyezettjei, a dobogó tetején Szász Emesével. 
 
Az uraknál több érdekesség volt. Ismét pástra lépett Imre Géza, aki hamarosan a nemzetközi mezőnybe is visszatér. Sérülése után lábadozó másik klasszisunk, Boczkó Gábor az első napot kihagyta, a másodikon fegyvert fogott. Ugyanakkor a dupla válogatón nem ők játszották a főszerepet, miként nem is a világbajnoki aranytrió harmadik tagja, Rédli András. Két válogatott társuk, Somfai Péter és Szényi Péter viszont megnyerte a szombati, illetve a vasárnapi versenyt. Érdekesség, hogy mindkét napon dobogós lett a vb-ezüstérmes ukrán csapat kárpátaljai erőssége, Anatoliy Herey.
 
szenyipeter[1]
 A vasárnapi versenyt Szényi Péter nyerte a tatai edzőtáborban.
 
Eredmények. Iron Trade Kupa, férfi párbajtőr válogató verseny, Tata, 1. nap, 72 induló: 1. Somfai Péter, 2. Berta Dániel, 3. Herey (ukrán) és Hancvikkel Márk.
2. nap, 59 induló: 1. Szényi Péter, 2. Herey (ukrán), 3. File Mátyás és Rédli András.
Iron Trade Kupa, női párbajtőr válogató verseny, Tata, 1. nap, 57 induló: 1. Tóth Hajnalka, 2. Szász Emese, 3. Antal Edina és Mihály Kata.
2. nap, 54 induló: 1. Szász Emese, 2. Kun Anna, 3. Budai Dorina és Révész Julianna. 

2014. március 30.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események