Eb-győztes a női tőrcsapat – Újabb négy kerekesszékes érem

máj 21, 2016 | Archív

Tovább folytatta nagyszerű szereplését a magyar küldöttség a monferratói kerekesszékes Európa-bajnokságon. Egyéniben az addigi négy mellé újabb két érmet nyertünk férfi

Tovább folytatta nagyszerű szereplését a magyar küldöttség a monferratói kerekesszékes Európa-bajnokságon. Egyéniben az addigi négy mellé újabb két érmet nyertünk férfi párbajtőrben Mató Gyula (bronz), női kardban Veres Amarilla (ezüst) révén. Csapatban pedig a női tőrözők arany, a női párbajtőrözők ezüstérmet szereztek! Ezzel a magyar válogatott nyolc éremmel, közte két arannyal az éremtáblázat élcsoportjában szerepel a vasárnap záró eseményen. Gratulálunk a versenyzőknek és az edzőknek!

női tőrcsapat szelfi Egy „belső szelfi” az aranyérmes női tőrcsapattól!

Eredmények. Kerekesszékes Európa-bajnokság, Monferrato. 

Férfi párbajtőr egyéni, A kategória, 27 induló. Végeredmény: …3. Mató Gyula (edző: Szomov Sándor), …26. Götlinger Dániel.

mátó gyula

Férfi párbajtőr egyéni, B kategória, 22 induló. Végeredmény: …9. Tarjányi István, …20. Gergely István.

Férfi párbajtőr egyéni, C kategória, 14 induló. Végeredmény: …9. Szarvas Zsolt.

Férfi kardcsapat, 7 induló. Negyeddöntő: Magyarország-Franciaország 33:45.

Végeredmény: …6. Magyarország

Női kard egyéni, A kategória, 16 induló. Végeredmény: …2. Veres Amarilla (edző: Pákey Béla). A döntőben: Veres-Morkvych (ukrán) 3:15.

veres amarilla

Női tőrcsapat, 5 induló. Elődöntő: Magyarország-Franciaország 45:30.

Döntő: Magyarország-Olaszország 45:41.

kerekes női tőrcsapat

Végeredmény: 1. Magyarország (Dani Gyöngyi, Hajmási Éva, Jurák Andrea, Krajnyák Zsuzsa, edzők: Feczer Viktor, Beliczay Sándor). 

Női párbajtőrcsapat, 5 induló. Elődöntő: Magyarország-Lengyelország 45:32.

Döntő: Magyarország-Oroszország 29:45. 

Végeredmény: …2. Magyarország (Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla).

kerekes női pbt

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események