Eb után – nagyjából elégedetten

jún 18, 2017 | Archív

Egy ezüst- és három bronzérem a magyar válogatott mérlege a szombaton véget ért tbiliszi Európa-bajnokságon. Ez jobb teljesítmény mint egy éve Torunban, de halványabb, mint két

Egy ezüst- és három bronzérem a magyar válogatott mérlege a szombaton véget ért tbiliszi Európa-bajnokságon. Ez jobb teljesítmény mint egy éve Torunban, de halványabb, mint két esztendeje, elvégre akkor egy aranyérmet is nyertünk Montreux-ban. Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitányt kértük meg arra, hogy értékelje a tbiliszi egy hetet. 

A magyar küldöttség legeredményesebbje Szilágyi Áron volt. Kétszeres olimpiai bajnokunk egyéniben ezüst-, csapatban az együttes vezéregyéniségeként bronzérmet nyert. Másik riói hősünket is dícséret illeti, Szász-Kovács Emese bronzérmet nyert, míg az Európa-bajnokság legkellemesebb magyar vonatkozású eredménye a 16 éves Pusztai Liza bronzérme volt. Említsük meg azt is, hogy számtalan értékes helyezést is elért a küldöttség. Negyedik lett a női tőrcsapat és a női kardcsapat, ötödik lett Kreiss Fanni, Decsi Tamás és a férfi párbajtőrcsapat, míg a hetedik helyen végzett Gémesi Csanád. Az Eb-n ezúttal is az oroszok és az olaszok domináltak, mellettük a franciák, a németek és a grúzok nyertek aranyérmet. Mögöttük – legeredményesebb nem aranyérmes nemzetként – a hatodik helyen végeztünk az éremtáblázaton.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Csampa Zsolt elnök még az Eb előtti sajtótájékoztatón.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány így kezdte rövid Európa-bajnoki értékelését: “Természetesen Liza eredménye számomra a legkellemesebb meglepetés, ugyanakkor rögtön hadd tegyem hozzá, hogy két olimpiai bajnokunk is remekül teljesített. Nyilván őket mindenki kétszerezett erővel le akarja győzni, mégis nagyszerűen szerepeltek. Négy közé jutott csapatainkkal ugyancsak elégedett vagyok, és hozzátenném az értékes pozíciók közé az értékes skalpokat begyűjtő férfi párbajtőrcsapat ötödik helyét is. Érzésem szerint több pozitívuma volt az Európa-bajnokságnak, és ha fényes sikert nem is említenék, de eredményes, tisztességes szereplést igen.”

A kapitányt arról is kérdeztük, hogy mi az, amivel nem volt elégedett, erre így válaszolt. “A férfi tőrcsapattól és a női párbajtőrcsapattól egyértelműen többet vártam. Akadnak egyéb érdekes szakmai kérdések is, nem tartom kizártnak, hogy több fegyvernemben lesz változás a mostanihoz képest a világbajnoki csapatban.”

Ezzel kapcsolatosan nem kell sokáig várakoznunk, elvégre a Magyar Vívó Szövetség elnökségének keddi ülésén már napirendre is kerül a világbajnokság, elvégre pontosan hétfőhöz egy hónapra kezdődik Lipcsében a világbajnokság. Ahová természetesen – miként minden alkalommal… – érmes elvárásokkal utazik a magyar küldöttség.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM