“Edzés” a Parlament díszlépcsőjén

nov 10, 2015 | Archív

Különleges helyszínen, különleges okból vett részt fotózáson két világklasszisunk, Szász Emese és Szilágyi Áron. A többmilliós példányszámú, német ADAC magazin fényképészei

Különleges helyszínen, különleges okból vett részt fotózáson két világklasszisunk, Szász Emese és Szilágyi Áron. A többmilliós példányszámú, német ADAC magazin fényképészei az Országház díszlépcsőjén kapták lencsevégre vívóinkat.

 

Allgemeiner Deutscher Automobil-Club, azaz ADAC. A német autóklub neves utazási magazinja kéthavonta jelenik meg, és eljut valamennyi tagjához, több milliós példányszámban nyomják. E magazin következő száma foglalkozik Budapesttel, és gyönyörű fővárosunkat olyan úticélként jeleníti meg, amely pályázik a 2024-es olimpia rendezésére. Ez indította be a szerkesztők fantáziáját, és keresték meg a Magyar Olimpiai Bizottságot azzal a kéréssel, hogy nevezetességeinket világhírű sportolóink asszisztálásával fényképezzék le. 

 

 Ezúttal nem a küzdelmen volt a hangsúly.

 

Így aztán klasszisaink kajakoznak a Széchényi fürdőben, íjásznak a Várkert bazárban, tornászaink lólengenek az egyik romkocsmában, öttusázóink lovagolnak a Nemzeti Lovardában és futnak a Váci utcában – vívóink pedig vívnak az Országházban. Annak is talán legnevezetesebb részében, a díszlépcsőn. Szilágyi Áront és Szász Emesét kérték fel arra, hogy “álljanak modellt”, és az izgalmas, közel egy órás fotózás kellemes hangulatban telt. A német fotósok természetesen profi módon tették a dolgukat – miként modellként már szintén profi vívóink is. Váratlan vendégként pedig megérkeztek a parlamenti turistacsoportok, akik legalább olyan sűrűn kattintgatták kisgépeiket, mint a német fényképész a többmilliós masináját. Természetesen mi is próbálkoztunk, szomorú lesz összehasonlítani alkalmi felvételeinket az ADAC magazin majdani alkotásaival… 

 A világ egyik legjobbjai az ország egyik legszebb helyén.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események