Edzőtábor az Avalon Parkban

szept 19, 2017 | Archív

Máris túl van a szezon első edzőtáborán a férfi párbajtőr-válogatott. A vb negyedik társulat támogatónknak, a HELL Energy-nek köszönhetően ideális környezetben, a miskolctapolcai Avalon Parkban.

Szeptember 19-ét írunk, de máris elmondható, hogy a férfi párbajtőr-válogatott túl van a szezon első edzőtáborán. Méghozzá nem is akármilyenen! Új támogatónkak, a Hell Energy-nek köszönhetően különleges környezetben, a miskolctapolcai Avalon Parkban készülhettek Rédli Andrásék az előttük álló szezon feladataira. 

Az Avalon Parkban minden feltétel adott volt az értékes edzőtáborhoz.

Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitány és Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző ideális körülmények között készülhetett a kerettagokkal, akik közül egyedül Somfai Péter kapott felmentést. Olimpiai bronzérmesünk rangidőssé avanzsált a válogatottban, ő később kapcsolódik be a felkészülésbe. 

A magyar párbajtőr-válogatott – kicsit másként…

Gokartra fel – gokartba be!

Bányai Zsombort üldözi Siklósi Geri, és a részeredmény is látható…

A fizikai és “félszakmai” edzések mellett akadt idő a kikapcsolódásra, és a “jótékony tréningre” is. Megint csak a HELL Energy közbenjárásával gyárlátogatáson jártak, és a hétvégén gokartba ülhettek versenyzőink, és úgy mérkőztek meg egymással. Kiderült, hogy az autóversenypályán is sokat ér a tapasztalat, a leggyorsabb köridőt ugyanis Boczkó Gábor és Rédli András teljesítette, még a közismerten autómegszállott Berta Daninak is csak a harmadik hely jutott. Másnap az Avalon Park által szervezett jótékonysági futáson vettek részt a mieink, és valamennyien teljesítették a 8 kilométeres távot. Az akció bevétele a Miskolci Gyermekegészségügyi Központot támogatja. 

A párbajtőrözők futócsapata. Mindenki teljesítette a nyolc kilométert.

Az edzőtáborban történteket Udvarhelyi Gábor így foglalta össze: “Ideális körülmények között készülhettünk. A helyiek minden kívánságunkat lesték, és sokat segített a diósgyőri vívóklub is, amely iskolai vívótermét a rendelkezésünkre bocsátotta. A fiúk mindezt egy gyerekeknek tartott élménybeszámolóval próbálták meg megköszönni, én most a köszönetet csak megismételhetem. A támogatónk segítségével egyébként is számos kísérőprogram oldotta az ehhez hasonló alapozó edzőtábor monotonitását, úgyhogy nagyon értékes napokat töltünk, töltöttünk itt. Fizikai és szakmai alapozó tréningek szerepeltek a programban, hosszú és nehéz szezon vár ránk, melynek végén olyan helyre kell kerülnünk a világranglistán, hogy eséllyel vághassuk majd neki a budapesti, 2019-es világbajnokságnak és az olimpiai kvalifikációnak.”

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM