Egri zárás – újabb két arannyal

febr 18, 2018 | Archív

Négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel, nagyszerű mérleggel zárta a magyar válogatott az egri kerekesszékes Világkupát. Vasárnap Osváth Richárd és a női párbajtőrcsapat végzett az élen.

Egyéniben a kardversenyeket rendezték a zárónapon, és a mieink ebben a fegyvernemben egy arany-, egy ezüst-, egy bronzérmet és egy helyezést zsebeltek be! A győzelmet világbajnoki ezüstérmesünk (ebben a fegyvernemben…), Osváth Richárd szállította méghozzá úgy, hogy megszorítani sem tudták Erdei Péter tanítványát. Másik tanítványa, az ugyancsak kétfegyvernemes Hajmási Éva pedig ezüstérmet nyert a hölgyek mezőnyében, míg Veres Amarilla bronzérmes lett. Mindkét magyar az ukrán Morkvicstól kapott ki. A B kategóriások mezőnyében a már párbajtőrben is sikeresen szerepelt Tarjányi István lett nyolcadik. 

Ráadásként jött a két csapatverseny, férfi tőrben a tizedik helyezés jött össze, női párbajtőrcsapatunk viszont remekelt! A Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla összeállítású együttes a döntőben 45:41-re verte Oroszországot, és ezzel aranyérmet nyert. 

A magyar küldöttség ezzel négy arany-, két ezüst- és három bronzéremmel és további helyezésekkel zárta az egri Világkupát, gratulálunk a versnyzőknek és az edzőknek, Nemcsik Zsolt vezetőedzőnek egyaránt!

Eredmények. Kerekesszékes Világkupa, Eger.

Férfi kard egyéni, A kategória, 34 induló. Végeredmény: 1. Osváth Richárd (edző: Erdei Péter), 2. Demcsuk (ukrán), 3. Giordan (olasz) és Saburov (orosz), …12. Zsolnay Sándor, …26. Göttlinger Dániel, …34. Sáfrán Sándor. A döntőben: Osváth-Demcsuk 15:8.

Férfi kard egyéni, B kategória, 20 induló. Végeredmény: 1. Sarri (olasz), 2. Pluta (lengyel), 3. Castro (lengyel) és Cima (olasz), …8. Tarjányi István, …17. Madarász Dezső.

Női kard egyéni, A kategória, 20 induló. Végeredmény: 1. Morkvics (ukrán), 2. Hajmási Éva (edző: Erdei Péter), 3. Veres Amarilla (edzők: Bódy István, Bódy Benjámin) és Tibiasvili (grúz). A döntőben: Morkvics-Hajmási 15:10.

Női kard egyéni, B kategória, 16 induló. Végeredmény: 1. Kecsuriani (grúz), 2. Fedota (ukrán), 3. Doloh (ukrán) és Jana (thaiföldi), …10. Mező Boglárka.

Férfi tőrcsapat, 12 induló. Végeredmény: 1. Lengyelország, 2. Oroszország, 3. Olaszország, …10. Magyarország (Gergely István, Horváth Gábor, Osváth Richárd, Zsolnay Sándor).

Női párbajtőrcsapat, 7 induló. Végeredmény: 1. Magyarország (Dani Gyöngyi, Fóris Erika, Krajnyák Zsuzsa, Veres Amarilla, vezetőedző: Nemcsik Zsolt, edzők: Feczer Viktor, Szelei István, Kovács Iván), 2. Oroszország, 3. Thaiföld. A döntőben: Magyarország-Oroszország 45:41.

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM

XXXIII. Nyári Olimpiai Játékok Párizs – Vívás 2024. július 27 – augusztus 04.