Egy, csak egy legény Bonnban

nov 9, 2018 | Archív

A szezonnyitó bonni férfi tőr Világkupa-versenyen egyetlen magyar Dósa Dániel jutott a legjobb 64 közé. A fegyvernem egyes számú honi képviselője szombaton dán rivális ellen folytatja.

Igazából, ha egészen pontosak akarunk lenni, akkor nem is a 64, hanem a legjobb 96 közé sem jutott be más Dósa Danin kívül… A Törekvés 23 esztendős tőrözője a csoportkörét százszázalékosan hozta a bonni, hatalmas (240 fős) és nagyon erős mezőnyben. Márpedig ez természetesen azt jelentette, hogy a legjobb magyar férfi tőröző további folytatás nélkül jutott a 64-es főtáblára. A szombati folytatásban sem kapott legyőzhetetlen riválist, a dán Berg ellen lép majd pástra. Hajrá, Dani!

A többiekről – távirati stílusban. A további öt magyar közül Bellovicz Gábor a selejtezőben vérzett el. A direkt kieséses folytatásban a 160 közé kerülésért is vívnia kellett Mészáros Tamásnak, Kiss Dánielnek és Mátyás Bálintnak. Ezt az akadályt mindhárman sikerrel vették, ám a 96-ba jutásért Liszkai Tamással együtt valamennyien vereséget szenvedtek. 

Eredmények. Férfi tőr Világkupa, Bonn, 240 induló. A csoportmérkőzéseken: Dósa Dániel 6 győzelem/0 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Liszkai Tamás 4/2, Mátyás Bálint 3/3, Kiss Dániel 2/4, Mészáros Tamás 2/4 (továbbjutottak), Bellovicz Gábor 1/5 (kiesett).

A legjobb 160 közé jutásért: Mészáros-Tsoronis (dán) 9:7, Kiss-Ahlstedt (svéd) 15:12, Mátyás-Baneux (brazil) 15:10.

A legjobb 96 közé jutásért: Mészáros-Mertine (francia) 7:15, Liszkai-Peggs (brit) 4:15, Kiss-Rzadkowski (lengyel) 12:15, Mátyás-Saito (japán) 5:15.

Szombaton a legjobb 32 közé jutásért: Dósa-Berg (dán).

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM