Egy, csak egy legény maradt talpon

dec 9, 2016 | Archív

Somfai Péter jutott egyedüli magyarként a legjobb 64 közé a szezon első férfi párbajtőr egyéni Grand Prix-versenyén a katari Dohában - további három olimpiai érmesünk nem állt

Somfai Péter jutott egyedüli magyarként a legjobb 64 közé a szezon első férfi párbajtőr egyéni Grand Prix-versenyén a katari Dohában – további három olimpiai érmesünk nem állt rajthoz az eseményen. A viadal szombaton a női selejtezővel, és a férfiak 64-es főtáblájával folytatódik.

Ezúttal valóban az a helyzet állt elő a katari férfi párbajtőr Grand Prix-val kapcsolatosan, hogy rangosabb az itthon maradottak listája, mint az elutazóké. Imre Géza makacs deréksérülése nem javul, Boczkó Gábor vezetői feladata egyre sokasodik, Rédli András  térdműtétje után lábadozik, a két, legígéretesebbnek számító “utánpótlás”, Siklósi Gergely és Bányai Zsombor pedig ezúttal itthon készül a következő időszak feladataira. Azért klasszisa így is akad a fegyvernemnek, aki útra kelt: Somfai Péter elutazott a Közel-Keletre, és a csoportmérkőzések után nem is kellett tovább vívnia. Öt győzelmével és jó tusarányával közvetlenül a 64-es főtáblára jutott. 

Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedző valószínűleg nem azt mutatja mosolyogva, hogy egy magyar jutott a 64 közé.

Társainak ugyanakkor mindez nem sikerült. Pedig a csoportmérkőzések után Berta Dániel, Peterdi András és Szényi Péter egyaránt továbbjtutott. Utóbbi kettőnek kellett vívnia a 96 közé jutásért, ezt a feladatot is megoldották. A főtáblára azonban nem kerültek fel. Bertát egyik skandináv mumusunk, a svéd Kase győzte le (12:15), Szényi az orosz Glazkovtól kapott ki (9:15), Petrdi pedig a japán Naritával szemben maradt alul (13:14). Így a szombati folytatásra Péter egyedül maradt, pontosabban kizárólag hölgytársai akadnak majd magyar részről, mivel ekkor kezdődik a női GP selejtezője.

Somfai Péter olimpiai bronzérmeshez méltó magabiztossággal vette a csoportmérkőzéseket.

Eredmények. Férfi párbajtőr egyéni Grand Prix, Doha, 176 induló. A csoportmérkőzéseken: Somfai Péter 5 győzelem/1 vereség (a legjobb 64 közé jutott), Berta Dániel 5/1, Peterdi András 4/2, Szényi Péter 3/3 (továbbjutottak).

A legjobb 96 közé jutásért: Szényi-Edwards (brit) 15:9, Peterdi-Sandut (török) 15:9.

A legjobb 64 közé jutásért: Berta-Kase (svéd) 12:15, Szényi-Glazkov (orosz) 9:15, Peterdi-Narita (japán) 13:14.

Szombaton a 64-es főtáblán: Somfai-Bardenet (francia).

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM