Egy csodás év búcsúztatója

dec 22, 2016 | Archív

Olyan esztendőt búcsúztatott a magyar vívósport csütörtök este a Kempinski Hotelben, melyre hosszú-hosszú idő óta várt, és melyre hosszú-hosszú idő után is büszke lesz majd! Négy

Olyan esztendőt búcsúztatott a magyar vívósport csütörtök este a Kempinski Hotelben, melyre hosszú-hosszú idő óta várt, és melyre hosszú-hosszú idő után is büszke lesz majd! Négy olimpiai érmet – közte két aranyat -, és öt paralimpiai érmet hozott haza Rióból a sportág – nem lehet elégszer gratulálni hozzá!

Csampa Zsolt, a Magyar Vívó Szövetség elnöke köszöntötte az olimpiai bajnokokat, az érmeseket, a paralimpiai hősöket, a mestereket, a támogatókat, az elnökség tagjait, az iroda munkatársait, és mindenkit, aki hozzátett valamit azért, hogy a magyar vívósport ilyen eredményes esztendőt zárjon. Az elegáns gálavacsora előtt az Elnök úr és Bakonyi László, a Tissot magyarországi képviseletének ügyvezetője adott át ajándékokat az esztendő legjobbjainak, illetve a kerek évfordulós születésnaposoknak. 

És mivel ezt nem lehet megunni, idézzük fel még egyszer a kitüntetetteket!

50. születésnapja alkalmából köszöntöttük az olimpiai és világbajnoki bronzérmes tőrözőt, a tőr szakág jelenlegi vezetőedzőjét, Érsek Zsoltot.

65. születésnapja alkalmából köszöntöttük az olimpiai ezüst- és bronzérmes tőrözőt, Maros Magdát.

80. születésnapja alkalmából köszöntöttük az olimpiai bajnok tőröző Marosi Paulát és Dömölky Lídiát.

85. születésnapja alkalmából köszöntöttük legidősebb olimpiai bajnokunkat, a párbajtőröző Bárány Árpádot.

Köszöntöttük paralimpiai bronzérmes női párbajtőrözőnket, Veres Amarillát és mesterét, Pákey Bélát.

Paralimpiai ezüstérmes női tőrözőnket, Hajmási Évát és mesterét, Beliczay Sándort.

Paralimpiai ezüst- és bronzérmes vívónkat, Dani Gyöngyit és mesterét, Feczer Viktort.

Paralimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes vívónkat, Krajnyák Zsuzsannát és mesterét, Feczer Viktort.

Paralimpiai kétszeres ezüstérmes vívónkat, Osváth Richárdot, és mestereit, Beliczay Sándort és Erdei Pétert.

Európa, illetve világbajnoki ezüstérmes kardozóinkat, Márton Annát, Szatmári Andrást, Decsi Tamást és Iliász Nikolászt (mestereik: Gárdos Gábor, Szabó Bence, Decsi István, Gulácsi Ferenc).

Olimpiai bronzérmes párbajtőrcsapatunkat és mestereiket, Boczkó Gábort, Imre Gézát, Rédli Andrást és Somfai Pétert, valamint Dancsházy-Nagy Tamás vezetőedzőt és Udvarhelyi Gábor szövetségi kapitányt.

Olimpiai ezüstérmes párbajtőrözőnket, Imre Gézát és mesterét, Dancsházy-Nagy Tamást.

Végezetül olimpiai bajnokainkat, Szász Emesét és Szilágyi Áront, valamint mestereiket, Kulcsár Győzőt és Decsi Andrást.

Nem győzünk elégszer gratulálni, megtesszük még egyszer! És zárjuk azzal ezeket a sorokat, amivel befejezte beszédét Csampa Zsolt elnök: kívánunk mindenkinek áldott, békés karácsonyi ünnepeket és sikeres, sérülésmentes új esztendőt!

 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM