Egy elégedett ezüstérmes

febr 25, 2014 | Archív

Siklósi Gergely és Szalay Gyöngyi egyaránt örül a jeruzsálemi ezüstéremnek. Küldöttségünk meg nagyon örül, elvégre egy arany- és egy ezüstéremnél tart két szám után, ami

Siklósi Gergely és Szalay Gyöngyi egyaránt örül a jeruzsálemi ezüstéremnek. Küldöttségünk meg nagyon örül, elvégre egy arany- és egy ezüstéremnél tart két szám után, ami tökéletes mérlegnek mondható. Kedden a női párbajtőrözők és a férfi kardozók egyéni versenyével fejeződnek be az Eb kadet egyéni versenyei.

siklerem[1]
 Egy méltán boldog és büszke ezüstérmes, Siklósi Gergő.

 

Sokszor érzi, hallja, olvassa az ember, hogy marad hiányérzet egy sportolóban az ezüstérem megszerzése után. Egyfelől persze ez érthető, mert, ugye, a győztes mindent visz. Másfelől viszont nem az, elvégre ki nem írna alá példának okáért egy ezüstérmet a mindig kiszámíthatatlan párbajtőr egyéni versenyben, amelyben a jeruzsálemi kadet Eb-n 86-an léptek pástra, és a tapolcai Siklósi Gergely végzett a második helyen.
 
siklorom[1]
 A győztes tus utáni öröm az angol Sinclair elleni elődöntőben.
 
Elsőként ezúttal mesterét, a hétszeres világbajnok Szalay Gyöngyit kértük meg arra, hogy értékelje tanítványát. “Remekül vívott Gergő, nagyon örülök ennek az eredménynek. Már csak azért is, mert tudom, hogy mennyire akarta ezt a sikert… Fiatal kora ellenére tudatos és maximalista, még nem beszéltem vele erről, de azt is el tudom képzelni, hogy nem teljesen elégedett ezzel az eredménnyel, mivel mindig nyerni akar. Én viszont már sok mindent láttam és megéltem, pontosan tudom, hogy mennyire értékes egy második helyezés, éppen ezért teljes szívvel tudok neki örülni.”
 
siklszaloleles(1)[1] Nagy öleléééés! Gergőnek természetesen mestere, Szalay Gyöngyi gratulált elsőként.

Mestere szavai után pláne kíváncsian vártuk, mit mond Gergő az ezüstről. Azért szerencsére örült… “Azt hiszem, elégedett lehetek ezzel az eredménnyel, már csak azért is, mert jól ment a vívás egész nap. A négyes döntőig egyedül Tóth Gergő ellen izzadtam igazán meg, nagyon furcsa érzés volt szembe kerülni vele. Aztán rosszat tett a három órás szünet, nem tudtam mit kezdeni magammal. Hiába pihentem, fejben végig vívtam, és sokkal fáradtabbnak éreztem magam estére, mintha folyamatosan kellett volna vesenyeznünk. A győztes némettel most vívtam életemben először, nem feküdt nekem a stílusa, majd a világbajnokságra kitalálom, mit kell csinálni vele szemben… És szeretném megköszönni a Pbt-nek a támogatását, sokat segítettek a felkészülésemben.”  

sikldobogo[1]Életkép a kadet férfi párbajtőr Eb dobogójáról. Mi koncentráljunk a bal oldalra.

2014. február 25.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM