Egy helyet előreléptünk, mégsem felhőtlen az öröm

ápr 10, 2016 | Archív

Egy világbajnoki ezüstérem hatalmas eredmény, mégis csupa szomorú tekintetű fiatalember állt fel szobat este a bourges-i világbajnoki dobogó második fokára. Bakos Bálint, Bányai

Egy világbajnoki ezüstérem hatalmas eredmény, mégis csupa szomorú tekintetű fiatalember állt fel szobat este a bourges-i világbajnoki dobogó második fokára. Bakos Bálint, Bányai Zsombor, Esztergályos Patrik és Siklósi Gergely a világverseny legjobb magyar eredményét teljesítette, mégis akadt hiányérzet…Eitner Kinga válogatott edző nyilatkozik.

Bourges, 9 aprile 2016  CAMPIONATI DEL MONDO JUNIOR  gare a squadre spada maschile e sciabola femminile V   giornata  Foto Augusto Bizzi

Eitner Kinga válogatott edző könnyes szemmel, de már határozott hangon értékelt a befejező asszó és az eredményhirdetés között: “Harminchárom indulóból lettünk világbajnoki másodikak, a tavalyi vb-bronzot ezüstre fényesítettük. Ez nagyszerű eredmény, ugyanakkor, ha a napközben mutatott formánkat estére is átmentjük, akkor most aranyat ünnepelhetnénk. Az olaszok kellemetlen ellenfelek, de nem jobbak nálunk. Számomra úgy tűnt, mintha ők vívtak volna az elején felszabadultan és teher nélkül, mi pedig görcsösen és lámpalázasan. Sajnos, akkora hátrányt szedtünk össze, melyet nem tudtunk utána behozni. Nem jött jól a döntő előtti szünet, kiestünk a ritmusból, de erre természetesen nem lehet hivatkozni, a másik fél is ugyanilyen körülmények között versenyzett. Ugyanakkor nagyszerű szezont zárt a szakág, és holnap majd örülünk ennek az eredménynek is… Köszönöm valamennyi edző kollégám munkáját, és a szövetség segítségét egyaránt.”

pbt csap+edzők

Sztárok a páston

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események