Egy nagyon szépen csillogó csapatezüst

okt 12, 2014 | Archív

Ezüstérmet nyert a junior magyar férfi tőrválogatott a lesznói férfi tőrcsapat Világkupán. Az eredmény értékét növeli, hogy Németh András nélkül, két kadettal állt fel az

Ezüstérmet nyert a junior magyar férfi tőrválogatott a lesznói férfi tőrcsapat Világkupán. Az eredmény értékét növeli, hogy Németh András nélkül, két kadettal állt fel az együttes, ráadásul az első helyért sérülés miatt Dósa Dani sem lépett pástra. Jutottak hazai válogatók vasárnapra is, kattints ránk!

Azért az több mint biztató, hogy két 19. és két 17. életévében lévő magyar férfi tőröző ezüstérmet nyer a fegyvernem Világkupa-csapatversenyén! Márpedig ez történt a lengyelországi Lesznóban, és ez akkor is hatalmas bravúr, ha – ne hallgassuk el… – az olaszok, a koreaiak és a kínaiak hiányoztak a mezőnyből. Na de hiányzott Németh András, az előző szezon legeredményesebb magyar férfi tőrözője is, aki amerikai tanulmányai okán csak a következő, pozsonyi Vk-állomásra tér vissza a jó, öreg Európába!

 

 Európából egyedüliként a lesznói dobogón a magyar junior férfi tőrcsapat!
 
Beszéljünk viszont végre azokról, akik ott voltak, és részesei lehettek ennek a szép sikernek, ami igazi csapatmunka eredménye volt! A prímet persze – ahogy illett – Dósa Dani vitte, aki oroszlánrészt vállalat a fehéroroszok és a japánok elleni, nyolcad-, illetve elődöntőbeli sikerből. Egy nagy gratuláció kijár két kadet versenyzőnknek is! Frűhauf Benjámin például az esélyesebbnek számító németek elleni negyeddöntőben megállíthatatlan volt, míg Mészáros Tamás három egymást követő győztes meccsen vívott olyan stabilan, mintha nem 16 és fél éves lenne a húszesztendősök között. 
 
Így aztán három nagyszerű győzelem követte egymást a fináléig, azonban alapos üröm volt a nagy örömben, hogy Dósa Dani megsérült, az első diagnózis alapján megnyúltak a szalagjai, és néhány hetes pihenő vár rá. Ezek után a döntőben nem volt reális esély az amerikaiak ellen, de ez az ezüstérem tényleg nem csak a közhely okán csillog szépen. Gratulálunk a fiúknak, a mestereknek, és a debütáló válogatott edző Szirmai Benedeknek is, ugyanakkor Dása Daninak gyors gyógyulást kívánunk! 
 
 Dósa Dani és a sérült boka. Jobbulást!
 
Idehaza három fegyvernemben rendeztek junior válogatókat. Párbajtőrben ezúttal kivételesen érvényesült a papírforma, a korosztály kiemelkedő versenyzői vívták a döntőket, győzött Bányai Zsombor és Kun Anna. Női tőrben pedig a hét végén a kadetok uralták a junior mezőnyt, élükön a duplázó Pásztor Flórával!
 
Junior férfi tőrcsapat Világkupa-verseny, Leszno, 13 induló. Eredmények. Nyolcaddöntő: Magyarország-Fehéroroszország 45:42 (Dósa +11, Mészáros +1, Insperger -9).
Negyeddöntő: Magyarország-Németország 45:37 (Frűhauf +8, Dósa 0, Mészáros 0).
Elődöntő: Magyarország-Japán 45:38 (Dósa +8, Mészáros +2, Frűhauf -3).
Döntő: Magyarország-Egyesült Államok 30:45 (Frűhauf 0, Mészáros -6, Insperger –
Végeredmény: 1. Egyesült Államok, 2. Magyarország (Dósa Dániel, Frűhauf Benjámin, Insperger Sámuel, Mészáros Tamás), 3. Japán. 

Junior férfi párbajtőr válogató, Keszthely, 83 induló: 1. Bányai Zsombor (Vasas, edző: Halla Péter), 2. Hamar Balázs (BVSC), 3. Andrásfi Tibor (BVSC) és Cho Taeun Sándor (Honvéd), 5. Nagy Dávid (Vasas), 6. Buta Levente (Vasas), 7. Esztergályos Patrik (Tata), 8. Dudás Balázs (BVSC). Az 1. helyért: Bányai-Hamar 15:11.

Junior női párbajtőr válogató, Keszthely, 63 induló: 1. Kun Anna (Tata, edző: Plásztán Attila), 2. Bohus Réka (AVA), 3. Nyikos Zsófia (Vasas) és Siklósi Enikő (Balaton), 5. Gnám Tamara (TSC), 6. Felker Adrienn (Balaton), 7. Szőke Sára (Vasas), 8. Fedor Tamara (DHSE-PMD). Az 1. helyért: Kun-Bohus 13:6. 
 
Junior női tőr válogató, Sportcsarnok, 25 induló, 2. nap: 1. Pásztor Flóra (Törekvés, edző: Beliczay Sándor), 2. Oravetz Barbara (Honvéd), 3. Kondricz Kata (Honvéd) és Tóth Janka (Törekvés), 5. Balogh Orsolya (Honvéd), 6. Schmél Viktória (UTE), 7. Takács Anna (Honvéd), 8. Pásztor Sarolta (Törekvés). Az 1. helyért: Pásztor-Oravetz 15:8.

2014. október 12.

Sztárok a páston
2024. MÁJUS 23. (CSÜTÖRTÖK) | LUDOVIKA ARÉNA

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események