Egyetlen tusra volt Aida a nyolcas döntőtől

máj 16, 2015 | Archív

Egy apró tusocskára volt Mohamed Aida a nagy sikertől: a nyolcaddöntőben 10:9-es vereséget szenvedett az orosz Ivanovától, és ezzel a 15. helyen zárt a sanghaji női tőr Grand

Egy apró tusocskára volt Mohamed Aida a nagy sikertől: a nyolcaddöntőben 10:9-es vereséget szenvedett az orosz Ivanovától, és ezzel a 15. helyen zárt a sanghaji női tőr Grand Prix-versenyen.

 

Ahhoz képest, hogy milyen elvárásai voltak a Nemzetközi Vívó Szövetségnek a Grand Prix-sorozat szervezőivel szemben, nevetségesen gyenge volt a tájékoztatás a sanghaji tőrversenyről – ennek nyilván meg is lesz a következménye…
 
vívás OB vívás OB
 
A lényeget persze tudjuk: huszonkét évvel ezelőtti (!) egyéni világbajnoki ezüstérmesünk, Mohamed Aida egyetlen tusra volt attól, hogy bejusson az olimpiai kvalifikációs női tőr Grand Prix-verseny nyolcas döntőjébe. A legjobb 64 között 15:13-ra győzte le a francia Ranvier-t, ugyanebben a szakaszban Varga Gabi sima vereséget szenvedett a két évvel ezelőtti vb-ezüstérmes német Golubitskyitől. A folytatásban a kiemelt és hazai páston vívó kínai Le volt az ellenfele Solti Antal tanítványának, és egy magabiztos, 15:10-es magyar győzelem lett a vége az asszónak. A nyolcaddöntőben sem következett világrengető feladat, az orosz Ivanova papíron foghatónak tűnt, de végül egyetlen tussal, 10:9-re ő győzött, és Aida a 15. helyen zárt – értékes Világkupa-pontokat gyűjtve. 
 
Az ázsiai kaland ezzel európai idő szerint szombat reggelre a mieinknek véget is ért, mivel férfi tőrben nem jutott magyar a 64 közé – csapatverseny pedig nincs a GP-sorozatban.
 
Eredmények. Női tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 149 induló. A legjobb 64 között: Mohamed-Ranvier (francia) 15:13, Varga-Golubitskyi (német) 4:15.
A legjobb 32 között: Mohamed-Le (kínai) 15:10.
Nyolcaddöntő: Mohamed-Ivanova (orosz) 9:10.
Végeredmény: 1. Di Francisca (olasz), 2. Deriglazova (orosz), 3. Volpi (olasz) és Boubakri (tunéziai), …15. Mohamed Aida, …45. Varga Gabriella, …72. Knapek Edina, …75. Jeszenszky Szilvia. 
Férfi tőr egyéni Grand Prix, Sanghaj, 177 induló. Végeredmény: 1. Chamley-Watson (amerikai), 2. Choupenitch (cseh), 3. Le Pechoux (francia) és Zserebcsenko (orosz), …100. Dósa Dániel, …153. Szabados Gábor, …164. Szabados Kristóf.

2015. május 16.

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM