Elhunyt René Roch

nov 19, 2018 | Archív

Hosszú betegség után elhunyt René Roch, a Nemzetközi Vívó Szövetség korábbi francia elnöke. A sportdiplomata 1996 és 2008 között, tizenkét éven keresztül töltött be vezető pozíciót a FIE-ban.

René Roch emblemetikus alakja volt sportágunknak. Alapvető szabályváltozásokat generált, rengeteget tett azért, hogy a vívás jelen formájában egyre népszerűbbé váljon a világ minden kontinensén. Elnökségének ideje alatt közel megduplázódott a FIE tagállamainak száma. Többek között neki is köszönhető, hogy sportágunk megszilárdította helyét az olimpiai programban. 

A francia sportdiplomata honfitársát, Roland Boitelle-t váltotta az elnöki székben 1996-ban, majd a következő elnökválasztáson egyetlen vokssal előzte meg a posztra ugyancsak kandidáló Kamuti Jenőt. Tizenkét éven át vezette a Nemzetközi Vívó Szövetséget, később a jelenlegi elnöknek, az orosz milliárdos Allisher Uszmanovnak adta át a helyét. A magyar vívással, a magyar szövetséggel mindig is jó kapcsolatot ápolt, vendégként ott volt a 2013-as budapesti világbajnokságon is. René Roch emlékét a sportág örökké őrizni fogja. 

Kapcsolódó hírek

Keszei Kira nyolcaddöntőig jutott

A junior Világkupák hétvégéjének prológján a plovdivi női kard egyéni versenyt rendezték. Battai Sugár nélkül a magyaroknak ezúttal nem jutott érem, legjobban Keszei Kira szerepelt, nyolcaddöntős lett

Kijelölték a kadet válogatottat az Eb-re

A Magyar Vívó Szövetség elnöksége – a szakmai testületek javaslata alapján – ülésén kijelölte a válogatottat a tallinni, február 21. és 28. közötti, kadet Európa-bajnokságra. Hajrá, magyarok!

Utolsó junior lehetőségek

Izgalmas hétvége elé néznek a juniorok. Négy helyszínen, öt fegyvernemben következik az a Világkupa-verseny, amely az utolsó lehetőség a világversenyeken történő válogatottba kerüléshez.

Siklósi Gergő: “Csak haladunk tovább az úton!”

Sorozatban második egyéni világversenyén (Vk, GP) nyert aranyrémet Dohában Siklósi Gergely. Nem sokkal a hazaindulás előtt nyilatkozott honlapunknak világklasszis párbajtőrözőnk. Kisinterjúnk itt.

Siklósi Gergely arany-, Muhari Eszter bronzérmes a katari GP-n

Remek eredményekkel zárult a katari párbajtőr Grand Prix! Siklósi Gergely aranyérmet nyert, míg Muhari Eszter bronzérmet szerzett. Gratulálunk vívóinknak és a mestereknek a nagyszerű eredményekhez!

Élő eredmények

Közelgő események

LIVESTREAM